Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Aşı olunurken çekilen 'aşı selfi’leri sosyal medyayı sarmış durumda.

        Aşı selfie’leri o kadar yaygınlaştı ki İngilizcede bu fenomeni anlatmak için yeni bir kavram türetilmesi ihtiyacı doğdu. Vaxxies, İngilizce aşı demek olan vaccine'den türetilen 'Vax' ve selfie’yi anlatmak için de 'xies' eklenen yeni bir kavram.

        Bu Vaxxies sosyal medyanın her türünün her yerini sarınca, salgının tırmanma ve evlere kapanmamız döneminde evde ne giydiğine dikkat etmeden yaşamaya alışmış kadınların aşı sonrası yeni dönemde acaba ne giysek sorusuna moda dünyasının bir cevap verebilme imkanı da doğmuş görünüyor.

        ÇIPLAK OMUZ

        Bu kadar çok vaxxies’de, bu kadar fazla kadının omzunun sosyal medyada çıplak görünmesi sonucunda moda dünyasında yeni bir fetiş doğmasına da neden olmuş gibi.

        Moda dünyasından son gelen haberler omuzları açık bırakan kıyafetlere artan bir talep olduğunu gösteriyor.

        O kadar fazla aşı selfie’si gördük ki açıkta bir omuz görünce aklımıza otomatikman aşı gelmeye başladı. Aşı tabii ki yeni hayat umudu demek. Moda da hayata tekrar çıkmaya hazırlanan kadına omuzu açık kıyafetler ile aşıyı çağrıştırıp yeni hayat umudunu, coşkusunu tasarımlarıyla vermek istiyor.

        DONNA KARAN

        REKLAM

        Bu omzu açık kıyafetler tarihinde, üzerinde en fazla konuşulanı 1993 yılında başkan Clinton’un eşi Hillary Clinton’un Beyaz Saray’ın kütüphanesinde verdiği mülakat için giymiş olduğu balıkçı yakalı ve omzu açık Donna Karan imzalı kıyafetti.

        Hillary Clinton
        Hillary Clinton

        Hillary’nin kıyafetinin gösterdiği gibi omuzu açık kıyafetler gayet tabii ki daima vardı ve bazen kadınların ağırlıkla tercih ettiği bu omuzu açık kıyafetler eskiden de rağbet görebiliyordu. Ancak şimdiki dönemde omuzu açık kıyafete dediğim gibi aşıyı çağrıştıran yeni olumlu anlamlar yüklenmeye başlandı

        Açık omuzun aşı döneminde daha farklı anlam kazanmış olduğu dünyamızda moda dünyasının bu durumdan bir moda kavramı çıkarması da bana zeki bir hareket olarak geldi.

        Bu arada laf modacı Donna Karan’dan açılmışken ben onun 2015 yılında çekilmiş bir fotoğrafında gördüğüm sadece sağ omuzunu açıkta bırakan kıyafetini çok güzel ve seksi bulmuştum yazıyı yazarken bunu da hatırladım.

        Donna Karan
        Donna Karan

        ERKEKLER İÇİN

        Aşıyı sadece tabii ki kadınlar olmuyor. Erkekler de çokça 'aşı selfie’si paylaşıyorlar ve kadınlar soruyu doğal olarak ilk sormuş olsalar da erkekler de aşı sonrası dönemde ne giysek sorusunu sormaya başladılar. Evin içindeki rahat kıyafetlerimizden çıkıp kendimizi hayatın içine atmaya başlayınca modaya uygun ne giysek sorusuna kafa yoran erkekler için de omuzu açıkta bırakan kıyafetler tasarımlanacağını tahmin etmek çok zor değil. Bu yönde düşünceler olduğu haberleri moda dünyasından geliyor. Bu modaya ben katiyen uymam da sadece trendi yazayım dedim.

        Anlayacağınız önümüzdeki günlerde sokaklarda çok fazla sayıda çıplak omuz görmemiz ihtimali hayli fazla.

        Diğer Yazılar