Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İK Uzmanı

        Fatma Erdoğan‘ın kurduğu “Pozitif Psikoloji Atölyesi” üstüne yazdığım yazıyı okuyan Melek Pulatkonak, “Biz de pozitif enerjilerin açığa çıkması için çalışıyoruz” diyordu... Buluştuk, anlattı... Pulatkonak, Temmuz 2013 tarihinde Microsoft Türkiye’nin genel müdür yardımcılığı koltuğunu bırakıp kendini, 2010 Kasım’ında New York’ta “TurkishWIN” adıyla kurduğu Türkiye’nin ilk küresel kadın iletişim platformuna adamış.

        Türkiye ile aile, kültür ve profesyonel bağları olan kadınları bir araya getirmek üzere; New York’tan sonra İstanbul, Londra, Boston ve San Francisco’da da kurdukları organizasyon ile tümü kadınlardan oluşan 400 üyeyle başlama tuşuna basmışlar. Her sektörden 18-80 yaşları arasında global iletişim ağına üye olan Türkiyeli kadın sayısının, 2015 yılında 10 bine ulaşmasını hedefliyorlar. TurkishWIN tek başına ne girişimci, ne sanatçı, ne profesyonel, ne akademisyen kadını hedefliyor... Hangi alanda olursa olsun, küresel iş yapma becerileri olan tüm kadınlara açık, ortak dili İngilizce olan dijital bir platform.

        İŞ DÜNYASINDAN DESTEK ALIYOR

        Pulatkonak; “Borusan Holding, İltek Media, Microsoft ve Turkcell ana destekçilerimiz arasında yer alıyor. Bunun dışında, Livestream.com, Webrazzi ve Entrepreneurs Roundtable’dan destek alıyoruz. 2011 senesinden beri US Department of State‘in Global Entrepreneurship partner’larından biriyiz; TÜSİAD; KAGİDER, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Ashoka sosyal girişimcilik platformu gibi sivil toplum örgütleriyle projeler gerçekleştiriyoruz” diyor.

        TÜSİAD ile gençlerin kariyer yolculuklarında yardımcı olmak için “Ne Okusam, Ne Olsam” konulu bir proje başlatan TurkishWIN; Özyeğin Üniversitesi’ndeki “Girişim Fabrikası”nda haftada bir gün fiziksel temas sağladıklarını belirtiyor. Amerika’da bulunduğu sırada TED konferanslarını deneyimleyen Pulatkonak; “Konuşmalar-Mentörler- Kampus” olmak üzere 3 ana konu üzerine yoğunlaştıklarını söylüyor.

        İLKELERDE ANLAŞALIM

        Pulatkonak, kuruluşun değerlerini sıralıyor: Cesaretli-meraklıcömert- şeffaf olmak... İnternet sitesine konulan 80 konuşma videosunun 40 binin üzerinde kişi tarafından izlendiğini söylüyor. Verdiği örnekler içinde belki de en ilginci kendisine ait olanı. Neden cesaret aldığını anlatıyor: Halam 1960’larda kendisini evlendirmek istedikleri adamdan kaçıp Amerika’ya gitmiş. New York 57. Cadde’de kendi adıyla anılan Asuman Moda Evi’ni kurmuş. Marka olmuş. Halen Florida’da gayrimenkul yatırımcısı.

        Sanırım en az 50 milyon dolarlık bir servet biriktirdi. Bundan da önemlisi dayanışmacı ve teşvik edici bir kadın olarak rol modelim oldu. Kız kardeşliğe inanmak gerekiyor: Aynen Berkeley Uzay Laboratuvarı’ndaki mühendislerden Selda Sarıgöl’ün, Darüşşafaka’nın 15 yaşındaki öğrencisi Tuğçe Uysal’ın robotlarla yaptığı çalışmaya verdiği destek gibi... Ancak önce General Electric (GE) Türkiye Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy gibi kadın iş liderlerinin ya da 2009 yılında yitirdiğimiz Türkan Saylan gibi sivil toplum önderlerinin nelerle mücadele ettiklerini bilmek gerekiyor. Öğrenmek ve öğretmek; yaşadım diyebilmek için...

        Diğer Yazılar