Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP de sular durulmuyor…

        Durulmayacak da…

        Olağanüstü kurultay için topladıkları imzayla genel merkezi ikna edemeyen değişim taraftarlarının kafasındaki son plan ise tüzük kurultayı yapmak.

        Bu kez 248 imza toplayıp partiyi seçimsiz tüzük kurultayına götürme niyetindeler.

        Bu hafta sonu “Çağrı Heyeti” tüzük kurultayı önerisini tartışmak üzere olağanüstü kurultay için imzasını veren delegelerle bir araya gelecek. Ve tüzük kurultayı için yeni bir hamle yapılıp yapılmayacağına karar verilecek.

        Büyük bir ihtimalle ellerindeki bu son kozu kullanacaktır muhalifler ama istedikleri sonuca ulaşabilirler mi işte ondan emin değilim.

        Amaçları ne peki?

        Şu; 248 oya tekabül eden imzayla tüzük kurultayını yapıp o kurultayda seçimli kurultay için 622 yeterli imzayı toplayıp genel başkan seçiminin yapılacağı kurultayı toplamak.

        Bu bir yöntem ama bence biraz çetrefilli, uzun bir yöntem.

        Neden böyle diyorum?

        Çünkü bu pazartesi başlasalar bile muhalifler tüzük kurultayı için imza toplamaya bunun teslim süresi ayın sonunu bulur.

        Ve genel merkez eli mahkum bu tüzük kurultayını toplamaya karar verse bile bu en erken 45 gün sonra olur. Yani genel başkan seçiminin yapılacağı ön tüzük kurultayı bugünden baktığınızda en az 3 ay sonra yapılabilir.

        Yapıldı diyelim ve muhalifler muvaffak oldular ve seçimli kurultay için yeterli 622 imzayı da o günkü tüzük kurultayında topladılar varsayalım.

        Ama bu seçimli kurultayın olması için de en az 45 gün lazım.

        Özetle... Ekim ayının ancak ortalarında yapılması mümkün tüzük kurultayından zaferle çıkılsa bile seçimli kurultay için en yakın tarih Ocak sonuna denk geliyor.

        Ancak 31 Mart’ta yerel seçimin olduğunu da biliyorsunuz.

        Büyük kurultay ile belediye seçimleri arasında hepi topu 1 ay gibi bir zaman kalıyor.

        O hengamede nasıl olacak bu iş?

        Diyeceğim şu ki; muhaliflerin işi zor! Akıl vermek gibi olmasın ama ben o muhaliflerin yerinde olsam hiç bu zorlu yola tevessül etmem ve bir kenara çekilip yerel seçimin sonuçlarını beklerim.

        Ve ne yapacaksam da ondan sonra yaparım…

        Haksız mıyım?

        Diğer Yazılar