Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Okur okumaz... Haberi olur olmaz bilemem ama bana göre Emanuelle Macron bugüne kadar Fransa’nın başına gelmiş en kötü, en cahil, en zavallı Cumhurbaşkanıdır.

        Müslüman öğrencilerin olduğu bir sınıfta Hz. Muhammed’in karikatürlerini kullandığı için boğazı kesilerek hunharca öldürülen öğretmen Samue Paty cinayetinin ardından olayları yatıştıracak, ortamı rahatlatacak bir dil kullanmak yerine; "Cumhuriyeti özümsediği için, İslamcıların geleceğimizi istemesi nedeniyle öldürüldü. Çünkü biliyorlar ki onun gibi sessiz kahramanlar olduğu sürece asla geleceğimize sahip olamayacaklar. Fransa karikatürlerden asla vazgeçmeyecek!" diyerek zaten ateşlemişti fitili!

        (Garip ama sanki hissetmiş gibi dünkü yazımda özellikle; ”Ölür müsünüz yani yapmasanız Mösyö Macron?” başlığı altında bu konuyu ele almış ve Macron avanesinin bu zihniyetinin, bakış açısının sağlıklı olmadığına dikkat çekmiştim.)

        Peygamberimizin karikatürize edilmesinin demokrasinin, ifade özgürlüğünün bir gereği olduğunu ve bu karikatürlerin devam edeceğini söyleyerek Charlie Hebdo ve onun politikasında yol yürüyen tüm yayınların şuursuzluğuna adeta zemin hazırlamıştır Mösyö Macron!

        REKLAM

        Ancak tabii sırf iç politikada iktidarını sağlama almak adına yaptığı bu aptalca yaklaşım neticesinde de sadece kendisini değil, Fransız milletinin de dünya kamuoyununun nezdinde berbat bir duruma düşmesine önayak olmuştur.

        Valla kusura bakmasın ama ülkesinde ırkçılığın, şövenizmin sembolü olan Le Pen bile bu denli bir aptallığa imza atmazdı.

        Yani değerli okurlarım...

        Ben hiç şaşırmadım Charlie Hebdo'nun bu haftaki kapağına.

        Çünkü ne demiş atalarımız; “Balık baştan kokar.”

        Gerçekten iğrenç! Gerçekten alçakça!

        Sadece bu ülkenin bir yurttaşı, üyesi olduğum için değil “insan” olduğum için bile utandım, yerin dibine girdim o kapağı gördüğümde.

        Hakikaten haysiyetsizliktir bu yapılan!

        Ve çok açık yazıyorum...

        Kim ki bunun bir ifade özgürlüğü olduğunu savunuyor filan...

        Onlar da aynıdır nazarımda.

        Çünkü Charlie Hebdo’nun kapağında aşağılanan sadece bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan filan değil...

        Büyük Türkiye Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyet içerisinde yaşayan milyonlarca insanın inanışı, değerleri ve yaşam tarzıdır.

        NOKTA!

        Not: Charlie Hebdo’nun kapağındaki karikatürü onların amacına hizmet etmemek adına ilkesel olarak kullanmıyorum ama bilmeyenler, görmeyenler için üstü örtülü o kapağın tarifini yapayım; "İğrenç bir müstehcenlik kullanılarak hem Cumhurbaşkanımız hem de Hz. Muhammed hedef alınmıştır!"

        Diğer Yazılar