Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biraz geniş bir çerçeveden bakarsanız hayatımız baştan sona usta çırak ilişkisine dayanıyor.

        Tabi ki genlerimizde taşıdığımız bazı özelliklerimiz var ama insanlar ya da hayvanlar hemen her şeyi kendilerinden öncekilere bakarak öğreniyor.

        Büyük bahçeli bir evde büyüme şansımız oldu. Kardeşlerimle birlikte zamanımızın önemli bölümünü kedi yavrularını ve kameriyenin tepesindeki kuş yuvasını inceleyerek geçirirdik.

        Bazı anne kediler yavrularıyla aşırı ilgili ve fedakârdı. Hatta annesiz başka yavrulara bakacak kadar merhametliydiler. Onların yavruları büyüdüklerinde anneleri gibi olurdu.

        İlgisiz, yavrularından önce kendisini besleyen üç beş ay sonra onları terk eden annelerin yavruları yine kendi annelerine benzerdi.

        Böylece daha çok küçük yaştan iyi bir örneğin başarılı olmanın ilk şartlarından olduğunu öğrendim.

        Her zaman söylerim eğitim hayatım boyunca çok iyi öğretmenlerim oldu. Mesleğimi de en iyi ustalardan öğrendim. Bu hem işimi sevmemi hem de hiç zorlanmadan yapabilmemi sağladı.

        Bu nedenle gençlerin ustalarla çalışmasını her zaman çok değerli bulurum. Ustadan ne kadar alabileceği çırağın isteğine ve yeteneğine bağlı olsa da iyi bir örnek bazı zaman hiç tahmin bile etmeyeceğiniz yetenekler kazanmanızı sağlayabilir.

        SINIRLI SAYIDA ÖĞRENCİ

        İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) uzun yıllardır sürdürdüğü “Gençler Ustalarla Buluşuyor” projesiyle onlarca genç alanında en iyi ustalarla çalışma fırsatı buluyor.

        İKSEV. 2018’e yine bu proje kapsamında Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı ile başlıyor.

        Yıllardır devlet solist sanatçısı Tuncay Yılmaz yönetiminde yapılan ustalık sınıfında bu yıl günümüzün en iyi keman virtüözlerinden Artur Kaganovskiy ve piyanist Robert Markham da var.

        23- 26 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacak ustalık sınıfına sınırlı sayıda öğrenci kabul edilecek.

        Ustalık sınıfına katılanlar Artur Kaganovskiy, Tuncay Yılmaz ve Piyanist Robert Markham ile çalışacak, 26 Ocak akşamı MÜZİKSEV’de yapılacak final konserinde ustalarıyla aynı sahneyi paylaşacaklar.

        Yılın bu ilk önemli ustalık sınıfı için detaylı bilgi www.iksev.org adresinden ve Türker Özşekerli (232) 482 00 90 / 115 numaradan alınabilir.

        Diğer Yazılar