Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Denizden gelen kokular yüzünden Bayraklı’nın terk edildiği, denizin aşırı kirli görüntüsü yüzünden Kordon’da denize bakılamadığı günleri biliyoruz.

        Üstelik bu kirlilik tüm İzmir Körfezi’ni kapladığı için, Urla’ya kadar hiçbir yerde denize girilemediği günler çok eski değil!

        O günlerde biri çıksa da, Urla İskele’nin hemen yanı başında bulunan halk plajının, mavi bayrak alacak kadar temizlenip ve güzelleşeceğini söylese, herhalde onunla dalga geçilirdi.

        Ama oldu!

        Urla, Körfezin ilk Mavi Bayraklı Halk Plajı’na sahip olma onurunu elde etti.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bütün sahilleri arıtma tesisleri ile donatarak denizi temiz tutma kararlılığı sayesinde bu günleri de gördük.

        Mavi Bayrak almak kolay değil! Bir plajın bu ödülü alabilmesi için toplam 33 ölçütü taşıması gerekiyor. Bu ölçütler şu ana maddeler içinde yer alıyor;

        1-Yüzme Suyu Kalitesinin değerlendirilmesi

        2-Halka,Çevre Eğitimi verilmesi

        ve Bilgilendirme yapılması

        3-Çevre Yönetiminin

        değerlendirilmesi

        4-Güvenlik ve Hizmetlerin yerinde saptanması.

        YENİ PROJELER

        Mavi Bayrak töreninde konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, çok heyecanlıydı. Körfez’in ilk mavi bayrağını çekmiş olmak, elbette onu çok mutlu etmişti.

        Bu törende etkileyici bir konuşma yapan Başkan Kocaoğlu için birkaç saptamada bulunmak gerekiyor;

        Bunca yıl Başkan olan birinden beklenen şey; biraz bıkkınlık ve biraz yorgunluk göstermesidir. Bu durumda olanlar, genellikle projelerini tükettikleri için daha çok geçmişte yaptıklarından söz eder, -eğer konuşmak gereğini duyarlarsa- gerçekleşmesi çok da kolay olmayan projelerden söz ederek, işi başkalarının sırtına yıkarlar.

        Oysa, Pazar günü dinlediğim Kocaoğlu, sanki işe dün başlamış gibi dinamik ve arzuluydu.

        Elbette gerçekleştirdiği başarılı çalışmalardan söz etti. Ama onlar kadar, hemen uygulamaya geçebileceği somut projelerinden de söz etti.

        Bunlardan biri de, Mavi Bayrakla onurlandırılan halk plajının doğusunda kalan sahilin kullanımı ile ilgiliydi.

        “O sahilin tamamını yelken kulüplerine açıyorum,” dedi. “Orada var olan bir yelken kulübünün yanı sıra, daha şimdiden dört kulüp daha gelmek için başvurdu.”

        Başkan Sibel Uyar, ne kadar övünse az! Aziz Kocaoğlu’nun bir eli Urla’da olunca, önü çok açılan Urla’nın geleceği de parlak görünüyor.

        Diğer Yazılar