Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CİLDİM çok kurudu, pul pul dökülüyor. Nasıl bir bakım uygulamamı tavsiye edersiniz? Zerrin A./İstanbul

        ÖNCELİKLE cildinizi içten beslemek için 2 havucu rendeleyin ve teflon bir tavanın içinde 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla pişirin. Hazırladığınız havuçları 1 çorba kaşığı şeker ya da balla tatlandırarak veya üzerlerine limon sıkarak tüketin. Bu tariften her gün yararlanın. Günde 8 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin.

        Cildinizi dışarıdan beslemek içinse 2 çorba kaşığı bademyağı ile 1’er çorba kaşığı buğday, kuşburnu, jojoba ve havuç yağını karıştırın. Bu karışımı içine 10 damla yasemin ya da lavanta yağı ekledikten sonra kuruyan cildinize sürün. Etkili bir sonuç alabilmek için bu formülden her gün yararlanın.

        ************

        Salatalıklı nemlendirici

        Doğal bir nemlendiriciye ihtiyacım var. Bana bir tarif verir misiniz? Nurcan D./ Bursa

        2 adet salatalığı püre haline getirip süzün ve suyunu çıkarın. 15 gram balmumu ve 45 gram lanolini 75 derecede ısıtarak eritin. İçine 125 gram buğday yağı katıp ısıtın. Hepsi ısındığı zaman salatalık suyunu azar azar koyarak karıştırın. Soğuyunca bu karışımı nemlendirici niyetine cildinize uygulayın.

        ************

        Baş ağrısına limonlu kahve

        Çok stresli bir işim var. Yorgunluktan ve sıkıntıdan sürekli baş ağrısı çekiyorum. Bu sorunun önüne geçmek için ne yapabilirim? Ayşegül D./Manisa

        1 çorba kaşığı taze kahveyi pişirin. İçine 1 çorba kaşığı limon suyu sıkıp için. 1 adet limonun kabuklarını ince ince doğradıktan sonra başınızın ağrıyan bölgelerinin üzerinde bekletmek de işe yarayacaktır.

        ************

        Karma ciltler için lavantalı tonik

        Karma bir cilt tipim var. Bana evde hazırlayıp cildime uygulayabileceğim doğal bir tonik tarifi verir misiniz? Hande Y./Kayseri

        300 gram kaynar suyun içine 1 tutam ebegümeci koyun. Çay gibi demledikten sonra içine 2 damla lavanta katın. Doğal bir besleyici tonik niteliği taşıyan bu karışımı, haftada en az 3 kez sabah-akşam cildinize uygulayın. Cildinize sağlık ve canlılık katacaktır.

        Diğer Yazılar