Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARMA bir cilt tipim var. Bana cildime uygulayabileceğim bir tonik tarifi verir misiniz? Neslihan B./Mersin

        300 gram kaynar suyun içine 1 tutam ebegümeci koyun. Çay gibi demledikten sonra içine 2 damla lavanta katın. Doğal bir tonik niteliği taşıyan bu karışımı, haftada en az 3 kez sabah-akşam temiz cildinize uygulamanızı öneririm.

        SİVİLCELERE LİMONLU REÇETE

        YÜZÜM çok sivilceli. Ne yapmalıyım? Canan Ü./ Bursa

        YARIM elmanın suyunu çıkarıp 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı kille karıştırın. Bu karışımı 20 dakika yüzünüzde bekletin, ardından da yıkayın. Formülden sivilceleriniz geçene kadar yararlanın.

        FESLEĞENLE YUMUŞACIK DİRSEKLER

        DİRSEKLERİM çok sertleşti ve kurudu. Düzenli olarak nemlendirici kullanıyorum. Başka ne yapabilirim? Yasemin M./Kayseri

        BİR kabın içine 500 gram zeytinyağı, 100 gram da fesleğen koyun. Bunları 30 dakika benmari usulü kaynatın. Yaklaşık 2 saat çay gibi demledikten sonra bu karışımı cam bir kavanozun içine alın ve 1 hafta boyunca bekletin. Bu sürenin sonunda karışımı süzün ve dirseklerinize sürün. Bu etkili karışımla dirseklerinize her gün bakım uygulayın. Dirsekleriniz kısa sürede toparlanacaktır.

        BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN KARIŞIM

        GRİP oldum ve ne yazık ki bir türlü tam olarak iyileşemiyorum. Toparlandığımı düşünürken yeniden hastalanıyorum. Bağışıklık sistemimi güçlendirecek bir reçeteniz varsa paylaşır mısınız? Zehra S./İstanbul

        EŞİT miktarda meyan kökü ve ıhlamuru bir tencere suyun içinde çay gibi kaynatıp demleyin. Her gün bu çaydan en az 2 bardak için. İçine 1 dilim limon ve 1 kaşık bal atmayı da ihmal etmeyin. Bu çay, bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

        Diğer Yazılar