Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TIRNAKLARIM çok çabuk kırılıyor. Nasıl bir bakım uygulamalıyım? Meral D./Samsun

        ÖNCELİKLE vitamin eksikliğinizin olup olmadığını öğrenmek için doktora gidin. Ayrıca 1 kahve fincanı hintyağını 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı limon suyuyla karıştırın. Tırnaklarınızı her gün 15 dakika bu karışımın içinde bekletin. Ardından da tırnaklarınıza limon suyuyla masaj yapın.

        ***********

        SOĞUKTAN KIZARANELLERE BADEMYAĞI

        SOĞUK havalarda ellerim çok üşüyor ve hemen kıpkırmızı oluyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Ceyda S./İstanbul

        ELDİVEN kullanmayı alışkanlık haline getirin. Ayrıca 2 çorba kaşığı tozşekerle 1 çorba kaşığı bademyağını karıştırın. Evden çıkmadan önce bu kaırşımla ellerinizi ovuşturun. Kan dolaşımınız artacak ve elleriniz daha az kızaracaktır. Bu formülü küçük bir şişeye doldurup yanınızda da taşıyabilirsiniz.

        ***********

        GRİPTEN YEŞİL ELMALI KARIŞIMLA KORUNUN

        SON günlerde çok sık grip oluyorum. Gripten korunmak için uygulayabileceğim bir formülünüz var mı? Seren Y./Ankara

        HER gün 1 tutam hatmi çiçeği ile dilimlere ayrılmış yarım ekşi elmayı 500 gram suda 5 dakika kaynatın. Bu karışımı çay gibi demleyin ve balla tatlandırıp için. Ayrıca 4 parçaya bölünmüş 1’er adet yeşil elma ile limonu, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı karanfil, 2 parça havlıcan, 2 cin biber ve bir parça kızamık şekeriyle birlikte 3 litre suyun içinde 10 dakika kaynatın. Gün içinde bu karışımdan 2 bardak için. Gribe ve soğuk algınlığına karşı birebirdir.

        ***********

        YORGUN DÜŞEN BACAKLARA PAPATYA

        YORGUNLUKTAN bacaklarım ve ayaklarım çok ağrıyor. Bu ağrılar nasıl geçer? Dilek K./ Bursa

        BİRER tatlı kaşığı biberiye yağı, papatya yağı pelin yağı, kekik yağı ve kafuru, 2 limonun suyuyla karıştırın. İşten eve geldiğinizde önce ayaklarınızı ılık tuzlu suda bekletin. Kuruladıktan sonra ayaklarınıza ve bacaklarınıza hazırladığınız karışımı masaj yaparak yayın. Yorgunluğunuzu alacak bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        Diğer Yazılar