Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SEVGİLİ Müzik Dostlarım, pek yakında 5. sayısı çıkacak olan Türkiye'nin yeni klasik müzik dergisi "Neo Filarmoni"nin fevkalade içeriği ve niteliğiyle her sayısında daha farklı olduğunu görüyor ve hızla geliştiğini izleyebiliyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Yenilikler ve sürprizlerle dolu, yeni açılımlarla özenle zenginleşen dergi, kuşkusuz ki gerçek klasik müzik severlere ve dostlarına 2011 yılının en güzel armağanlarından birisidir. Ülkemizdeki evrensel müzik kültürü adına atılan her yeni adımın, hem güzel ve olumlu hem de değerli bir katkı olduğunu düşünüyor, her geçen gün dergiye artan ilgi ve çoğalan beğeninin başarısını sizlerle paylaşmaktan da gurur duyuyorum. Büyük çaba, özveri ve birlik/beraberlik gerektiren bu sorumluluğu üstlenen tüm dostlara, bu evrensel yolda en iyi dileklerimi sunar, başarılarının devamını dilerim.

        AYŞEGÜL SARICA

        Bugün sizlere iki farklı ve değerli piyanistimizden söz etmek istiyorum. Çünkü onlar gerçekten çok değerliler ve buradaki birkaç satırda kendilerini anlatabilmek güç. Çocukluk yıllarımda dinlediğim, Türkiye'de ilk seslendirilişi olduğunu düşündüğüm Rachmaninoff'un 1 ve 4 numaralı piyano konçertolarıyla belleğimde farklı bir yeri olan değerli piyanist Ayşegül Sarıca, önemli bir müzisyendir. Ne büyük bir emek ve katkıdır, herkesin dokunamadığını cesaretle ele alıp başarıyla ortaya çıkarmak.. Bir Beethoven yorumcusu olarak tanıdığımız Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca'nın müzisyenliği hiç tartışmasız ki evrenseldir. Sağlam piyanistliğinin yanı sıra, Avrupa ve Osmanlı kültürlerinin bir sentezi olan derin kültürünün verdiği zarafet, doğal olarak kişiliğine ve de müzisyenliğine yansımaktadır. En iyi piyanistlerin sahip olduğu sonorite, yumuşaklık ve dolgunluktaki tuşesiyle kendisinden dinlediğimiz yorumlarında ve özellikle Schubert ve Mozart gibi büyük bestecilerin eserlerindeki anlatım derinliğiyle, bellek ve yüreklerimizde farklı bir yeri vardır sayın Ayşegül Sarıca'nın... Son yıllarda, kendisi gibi kıymetli sanatçılar olan Erduran ve Rudin ile Trio ve Duo olarak da yoğun oda müziği çalışmaları gerçekleştiren sanatçımızı, en yakın zamanda tekrar tekrar dinlemekten mutluluk duyarız.

        MERAL GÜNEYMAN

        Uzun zamandır Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan değerli piyanistimiz Meral Güneyman, Hüseyin Sermet ve Gülsin Onay gibi kendi kuşağının en iyi piyanistlerinden birisidir. Konser piyanistliğinin yanında, eğitimciliğiyle de kendisini ABD'de kabul ettirmiş Güneyman'ı ülkemizde pek az dinleyebildik. Ancak evrensel başarılarına ve yorumlarına uzak değiliz. Birçok ödül sahibi olan piyanist, sağlam ve renkli tuşesi ve modern Amerikan bestecilerini içeren zengin repertuvarıyla da değerlerimiz içinde farklı bir yere sahiptir. Ayrıca eğitmen olarak, piyanoda yaratıcılık ve doğaçlama teknikleri üzerine ustalık sınıfları da veren sanatçı, iyi niyetini ve fedakâr yüreğini hayata ve müziğine yansıtabilen ender sanatçılardan biri olarak tanınır. Pek yakında viyolonselist arkadaşımız Şölen Dikener'le oda müziği çalışmalarına da devam edecek Meral Güneyman'ı, önümüzdeki konser sezonlarında birçok kez dinlemek dileğiyle...

        Diğer Yazılar