Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GERÇEKLEŞMESİNİ arzu ettiğimiz rüya ve amaçlarımızın hayat bulması bizleri yarınlara taşıyan en büyük mutluluktur. Sanatçı olarak içinde bulunduğum değerli bir proje hakkında heyecan ve hislerimi ifade etmekte oldukça zorlanıyor olsam da, sizleri bu konuyla kendi satırlarımda da buluşturmak istiyorum. Ancak düşünce ve duygularımın biraz durulmasını bekleyerek bu yazımı bir süre geciktirdiğimi de belirtmek isterim.

        Türkiye'de dünya çapında müzisyenler var. Bu değerlerin bir araya gelerek beraber müzik yapması ise farklı bir boyut ve evrenselliği ifade eder. Bu yüzden üç solist sanatçıdan oluşan ve özel bir çatı altında toplanan resmi bir trio olma düşüncelerime, Sayın Lucien Arkas'ın son derece sıcak ve çağdaş yaklaşımı çok önemli oldu. Böylece Arkas Holding, klasik batı müziğine ve sanata verdiği değeri uzun soluklu ve evrensel bir proje ile kalıcı kılmayı amaçlayarak, "Arkas Trio" adı altında, kendilerini tüm dünyada kanıtlamış üç "Solist" sanatçıdan oluşan "Keman-Viyolonsel-Piyano" oda müziği üçlüsünü Haziran 2011'de kurdu. Arkas Trio, Türkiye'de özel bir kurumun çatısı altında, kurumsal bir yapıda konumlanmış resmi bir üçlü olarak da Türkiye'de bir "ilk"tir. Bu yüzden, değerli yaklaşım ve desteklerinden dolayı Sayın Arkas'a en candan teşekkürlerimizi sunuyoruz.

        Arkas Trio, viyolonsel sanatçısı Çaykovs-ki Yarışması altın madalya sahibi dostum Gustav Rivinius la beraber Brahms'ın ikili ve Beethoven'in üçlü konçertolarını Türkiye, İspanya ve Almanya'da çalmıştık. Kendi kuşağının en iyisi sayılan piyano sanatçısı Emre Elivar'la ise kısa bir süre önce bir resital vererek Müziksev'i açmıştık. Kendisiyle Ankara'da ve daha sonra Alman devlet burslusu olarak yaşadığımız Al-manya'daki öğrencilik yıllarımızdan beri dostuz. Hayatımızda yepyeni bir soluk olan "Üçlü" olarak, çok uzun bir yolun başındayız ve sürekli bir projede yer almaktan da çok mutluyuz...

        Ön çalışma ve ilk hazırlıkların ardından, Haydn, Mendelssohn ve Brahms'tan oluşan zengin bir programla ilk konserlerimizi 2011 Eylül ve Ekim aylarında muhteşem bir organizasyonla İstanbul - Saint Antuan ve İzmir - Saygun Sanat Merkezinde kalabalık ve seçkin bir dinleyici önünde verdik. Bu konserlerin değerli etkileri Türk basınında günlerce yankı uyandırdı. Başta Sayın Arkas olmak üzere ve Arkas Trio adına çalışan tüm değerli yetkililerin yanı sıra, iş ve sanat dünyasından Sayın Rahmi Koç, ünlü ikiz piyanistlerimizden Süher Pekinel, duayen gazete yazarlarımızdan Doğan Hızlan, Ertuğrul Özkök, Deniz Sipahi, Egemen Berköz ve Doğan Satmış gibi önemli isimlerin de yer aldığı konserlerimize olan ilgiye ve değerli alkışlarıyla bizleri yüreklendirerek destekleyen herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

        Dinleyiciyle ilk kez buluşmanın heyecanının ardından, yoğun çalışma ve aralıksız konserlerimize devam ediyoruz. 31 Ekim tarihinde ilk kez yurtdışında Berlin Adlon'da özel bir gecede sahne alacak olan Arkas Trio, Aralık ayında da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven'ın 'Triple' Konçertosu'nu seslendirecektir. Hemen ardından, Süreyya Operası'nda da bir konser verecek olan Trio, gerçek sanatseverlerle buluşmaktan her zaman gurur ve mutluluk duyacaktır.

        Diğer Yazılar