Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIŞ mevsiminin özelliğine uygun karlı ve soğuk günler yaşıyoruz. Zorlu kış şartlarına rağmen, sanat faaliyetleri geleceği müjdeleyen ve insanların yaşamına ışık saçarak keyif ve sıcaklık katan bambaşka bir değer ve mucize...

        Önceki akşam karla karışık fırtına içinde gittiğim ve orada olmaktan mutlu olduğum dostum Emre Elivar'ın Akbank Sanat'ta verdiği başarılı resitali dinledim. Salonun huzur ve mutluluk verici ortamında, Emre'nin Chopin ve Liszt yorumlarındaki samimiyet ve sıcaklık, müzikli bir kış akşamında gerçek müzikseverlere sunulabilecek en güzel hediyeydi.

        İstanbul'un sanat merkezi ve sembollerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi'nin yeri asla doldurulamaz. Özellikle kış mevsimi şartlarında bile yüzlerce resmi çalışanı ve sanatçısıyla sürekli birbirinden farklı mekânlarda konserlerini ve temsillerini sürdürmekte olan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi, uzun süredir zorlu ve huzursuz bir dönemini yaşıyor. Konser vermeye uygun olmayan "akustiksiz" salonlarda müzik yapmanın güçlükleri reddedilemez. Büyük temsilleri gerçekleştirmenin imkânsız olduğu sahnelerde, büyük bir opera temsilinin gerçekleştirilemiyor olması da bu muammanın bambaşka üzücü bir yanıdır. Sorunun, iki büyük değerli devlet kurumuna, İstanbul'un değerli sanatsever ve dinleyicisine ve ayrıca metropol kentimiz İstanbul'a haksızlık olduğunu düşünüyorum. Dileğimiz, İstanbul ve sanatseverinin kendine yakışan ve AKM gibi yıllardan beri halkın sanat sembolü olan değerli sanat merkezine en kısa zamanda kavuşmasıdır.

        ODA MÜZİĞİ FESTİVALİ

        "Opus Amadeus Oda Müziği Festivali" 7 - 29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu seçkin festival, dostum Mehmet Mestçi ve Artisan tarafından gerçekleştiriliyor. Oda Müziği Festivali'nin, İstanbul kentimize yakışacak bir etkinlik olmasının yanı sıra, önemli bir eksiği kapatacağı ve sanat kentimize değerli bir katkı olacağı kanısındayım. Değerli Mehmet Mestçi'nin geçtiğimiz yıllardaki özverili ve başarılı organizasyonlarına bakarak, bu yılki festivalin, yepyeni bir çığır açacağı bekleniyor. Festivalde 25 Mart tarihinde Türkiye'nin ilk resmi üçlüsü olan ve üç solist sanatçıdan oluşan Arkas Trio da bir konser veriyor. Etkinliğin ayrıntılı web sitesinden zengin festival programına ve bilgilerine şimdiden ulaşabilirsiniz.

        Medyada faaliyetleri maalesef pek az duyurulabilen ancak ilginç sanat olaylarına sevgiyle kucak açan Enka Kültür Sanat Merkezi'ni de içtenlikle kutlamak istiyorum. Örnek olarak, 21 Nisanda "Dostluk Konseri" sloganıyla gençlerden oluşan bir topluluğun, sevgili Murat Ömür Tuncer'in bestelerinin de yer alacağı ve kendisi gibi yetenekli genç konservatuvarlılarımızın yer aldığı bir konseri de duyurmak isterim. Çünkü, büyük-küçük herkese verecekleri "dostluk" mesajı değerli ve içten...

        Diğer Yazılar