Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sıra farkı kırmış rotayı,

        Yeni ufka koymuş noktayı,

        Tuncay'ım anlatmış yılmayanı,

        Kadimdir beher anlayanı.

        Sakla samanı gelir zamanı,

        Cihan bekler Kaptan-ı Derya'yı...

        Değerli dostum sevgili Tunç Ünver'den aldığım bu değerli satırları sevgiyle saklayacak ve unutmayacağım. İçten teşekkürler!

        Emeğe saygı ve dayanışma gibi erdem duygularını ve düşünceyi temsil eden, adil yaşam haklarını simgeleyen 1 Mayıs günü, büyük Rus besteci Şostakoviç'e de esin kaynağı olmuştur. Günün mana ve değerine ithafen "1 Mayıs" adlı 3 numaralı senfonisini besteleyen sanatçı, zengin armonilerle dolu görkemli yapıtındaki müzikal ve derinlikli anlatımıyla tamamen duygu yüklüdür. Bu muhteşem eseri ilk fırsatta dinlemenizi salık vererek bayramınızı kutluyor, eşitlik ve adalet temelleri üzerinde yaşanan daha güzel bir dünya ve umutlarla bezenmiş güzel bir gelecek dileğiyle hepinize tekrar merhaba demekten mutluluk duyuyorum.

        Klasik Batı Müziği ve caz programlarının ağırlıkla yer aldığı TRT Radyosu'nun 3. kanalı, hiç kuşkusuz ki her birimizin çocukluk yıllarımızdan beri tanıdığı ve keyifle takip ettiği bir kanaldır. Eğitici ve öğretici özelliğiyle de en değerli TRT kanallarından biri olarak bilinen 3. kanal, Türkiye'nin bu "tek" klasik ve caz müziği kanalının, TRT kurumunun evrensel anlamda ve değerde yüz aklarından biri olduğu mutlaktır. Kanalın son yıllarda yaşadığı sorunlar üzücüdür. Bilinçli radyo dinleyicisini mutsuz kılan bu problemler uzaklaştırıcı I olması açısından da oldukça can sıkıcıdır. Buna örnek olarak: Sanatçı olarak benim de misafiri olmaktan mutluluk duyduğum "Müzik Mutfağı" adlı yapım, albenisi ve içeriği tamamen müzikle dopdolu, seçkin dinleyici kitlesine ulaşmış bir programdır. Söz konusu programın değerli yapımcılarına ve her şeyden önce kıymetli dinleyicisine herhangi bir açıklama getirilmeden birdenbire yayından kaldırılmış olmasını etik olarak anlayabilmek zordur.

        Programın yapımcısı sevgili Gaye Çağlayanın yıllardır hazırladığı yapımlar, bugünün genç program yapımcılarına örnek teşkil eder. Bu programlar öğreticidir, özendiricidir, keyiflidir ve en önemlisi de dinlenmektedir. Her şeyi mantık çercevesinde anlamayı arzu ederim. Ciddi bir hata olarak gözüken bu tatsız yanlışın bilinçsizce yapıldığına inanmak istiyor, durumun en kısa zamanda açıklanarak düzeltilmesini temenni ediyorum.

        "HAK" edenin değerini bilmek ve yanında durabilmek, "çağdaş" olan bir davranış biçimidir. Bu erdem, aynı zamanda "etik" olan kutsal bir görevdir ki medeniyete uyum sağlayabilmek adına da reddedilemez!

        "Dinliyorum, anlıyorum, anlatıyorum, görüyorum, duyuyorum, hissediyorum...

        Biliyorsanız anlarsınız, anlıyorsanız bilirsiniz. Hem oradayım hem burada!

        Dinliyorsanız duyarsınız... "

        Sevgiyle kalın.

        Diğer Yazılar