Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 seneyi biraz geçmiş. Türkiye’de dostluk maçı: Türkiye-Brezilya.

        Fatih Terim kadrosunu yapmış; “umut veren oyuncular”la da.

        Brezilya teknik direktörü Dunga da aslar kadar öyle oyuncuları da seçmiş.

        Mesela Coutinho, Firmino, Anderson Talisca. Talisca son anda Lucas Moura’nın yerine geniş kadroda.

        Maç 4-0 bitiyor. Gollerin biri Semih Kaya, ikisi Neymar, biri Willian.

        Şimdi takım kadrolarını vereyim. Siz hangi umudun ne olduğunu, neredeyken nereye geldiğini kendiniz yorumlayın.

        Tamam, biri Brezilya ama diğeri de San Marino değil. Bir başka futbol ülkesi. 2002’de Brezilya ile grup maçı bir yana, yarı finalde çekişmiş, ter döktürmüş bir ülke milli takımı.

        Tamam, o Brezilya ama, oyuncularının uluslararası sahnede varlığı açısından fark bu kadar olur mu? Dünya futbolunda 50’nci sıralara kadar gerilemek mesela?

        Brezilya kadrosu (bugünkü takımlarıyla):

        Maçta forma giyenler: D.Alves (Flamengo), Danilo (M.City), Miranda (Inter), D.Luiz (Chelsea), Fernandinho (M.City), Casemiro (R.Madrid), Oscar (Chelsea-Çin), Coutinho (Liverpool-Barcelona), Gustavo (Marsilya), Fred (S. Donetsk), Willian (Chelsea), Douglas Costa (Juventus), L.Adriano (S. Moskova), Firmino (Liverpool), Neymar (PSG)

        Kulübede kalanlar: R.Cabral (Napoli), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), A.Sandro (Juventus), Fernandes (CSKA), Neto (Valencia), Talisca (Beşiktaş).

        Türkiye kadrosu:

        Volkan Demirel, Volkan Babacan, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Bilal Kısa, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Mehmet Topal, Tarık Çamdal, Umut Bulut, Alper Potuk, Mevlut Erdinç, Arda Turan, Volkan Şen.

        Kulübede kalanlar: Harun Tekin, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Serdar Aziz, Kaan Ayhan, Mehmet Ekici, Adem Büyük.

        O sıra Türkiye’nin en önemli “enternasyonal” yıldızı Arda Turan; Atletico Madrid’de. Sonra müthiş: Barcelona. Ama 3 yılın sonunda Barcelona’da oynatılmıyor. Türkiye’de.

        Brezilya’nın tabii Neymar. Barcelona’da, sonra PSG’de, belki Real Madrid.

        Ama mesela “umut veren gençler” den Coutinho: Artık Barcelona’da...

        Bu karşılaştırma, topa yüzde 63 sahip olanla yüzde 27 sahip olan arasında bir güç karşılaştırması değil: Bu karşılaştırma, kadro seçimleri, gelecek açısı, yetiştirme ve gelişim, umut durumları ve kadronda bir “Umut” olsa dahi umutsuzluğa dair.

        Brezilya’da son anda Talisca alınmış kadroya. Maçta oynamamış bile. O günden sonra milli takımda değil. İdmanda Neymar’la şakalaşıyor hep. Şu anda “Türkiye’nin en iyi, en özel oyuncularından biri.” Bizim kadroya bir daha bakın. Belki sizin yorumunuz başka başka türlüdür.

        Diğer Yazılar