Klasik müzik ödülleri
Bu sene 10'uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan klasik müzik dergisi Andante organizasyonuyla Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Çiğdem Simavi'nin kurucusu ve başkanı olduğu KÜSAV Vakfı'nın destekleriyle düzenlen '2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni', geçtiğimiz akşam Rahmi M. Koç Müzesi'nde sahiplerini buldu. Ödüller 24 kategoride verildi. Bu kategorilerin dışında, keman sanatçımız Suna Kan, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü', İlhan Baran ve Koral Çalgan ise 'Müzik Eğitimciliği Onur Ödülü'nü aldılar. 'Yılın Klasik Müzik Sanatçısı' ve 'Yılın Klasik Müzik Topluluğu' ödülleri ise www.donizettiodulleri.com sitesine giren sanatseverlerin halk oylaması sonucunda belirlenmiş. Yapılan oylama sonucunda opera sanatçısı mezzosoprano Asude Karayavuz 'Yılın Sanatçısı', Boğaziçi Caz Korosu ise 'Yılın Topluluğu' ödüllerine layık görüldü. Klasik müzik dünyamızdan 200 profesyonelin oylarına başvurulduğu '2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde Aday Seçici Kurul üyeliklerini Andante Dergisi yazarları Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Aydın Büke, Ayşe Öktem ve Ersin Antep yaptılar.
Tarihe destek
Parla Mücevherat, İhracatçılar Birliği Tasarım Yarışması'nda birincilik ödülü kazanan Asrin Koleksiyonu'ndan elde edeceği gelirle kültürel emanetlerin korunmasına destek olacak. Başkanlığını Zafer Kozanoğlu'nun, başkan yardımcılığını Arzu Sabancı'nın yaptığı EPOS 7 Derneği'ne, ödüllü tasarımının geliriyle katkıda bulunacak Parla Mücevherat'ın Topkapı Sarayı Konferans Salonu'nun restorasyon çalışmalarına destek için düzenleyeceği davette sosyete bir araya geliyor. Perşembe günü saat 15.00 ile 18.00 arasında yapılacak davette dünyaca ünlü Amerikalı soprano Demetra George Mustafoğlu'da mini bir konser verecek. Bu davet sonrası Arzu Sabancı başta olmak üzere birçok sosyetik isim Melisa-Charles von Faber Castell'in cuma ve cumartesi günü verilecek düğün davetleri için Almanya'ya uçacak.
Koleksiyon bitti sıra düğünde
Küçük kızı Emine Boyner'i üç yıllık aşkı Ali Kürşat'la 14 Ocak'ta nişanlayan Bilgün Sazak, 31 Ağustos'ta da Ayvalık'ta dillere destan bir törenle evlendirme telaşı içinde. Bir yandan da çocukları kadar olmasa da çok değer verdiği B Point markasıyla yarattığı mücevher tasarımlarının 2012 Yaz Koleksiyonu'nu tamamlamış. Sazak, mercanı, pırlantayı, sarı altını ve doğal incileri bir araya getirerek oluşturduğu koleksiyonunu bugün Akmerkez'deki B Point mağazasında sosyeteye vereceği bir davetle tanıtacak.
SEVİMLİ PARTİ
Teknoloji dünyasındaki başarılarıyla bilinen Vestel, Warner Bros. Consumer Products Türkiye temsilcisi Lisans A.Ş. ile yaptığı sürpriz işbirliğini Party Kids'te düzenlenecek bir çocuk partisiyle açıklayacakmış. Vestel'in Looney Tunes ve Dc Comics karakterleriyle birlikte yaza merhaba diyeceği bu keyifli etkinlikte, iş hayatından ve sosyal yaşamdan ünlü simaların çocukları sevimli kahramanlarla buluşacak. "Sevimli Kahramanlar Vestel'de" sloganıyla bugün gerçekleşecek partide Looney Tunes kahramanları da çocuklara eşlik edecek ve onları sürpriz hediyelerle uğurlayacak.