Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıl 2011…

        Ergenekon soruşturmasının tam gaz devam ettiği süreçte, bugün herkesin “kara listeye” aldığı FETÖ firari sanığı eski savcı Zekeriya Öz hakkında soruşturma açılması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı suç duyurusunda, Ergenekon iddianamesinde sanık sıfatı taşımadığı halde telefon görüşmelerinin deşifresine yer verilmesi üzerine dönemin Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel, Erdal Şafak, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder ve Nihat Taşkın hakkında soruşturma açılması talebinde bulundu.

        Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla yaptığı suç duyurusu işleme konmayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara 7. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme bu talebi reddetti. Bunun üzerine Danıştay’a itiraz edildi.

        Danıştay 5. Dairesi de aynı yönde karar verdi. Danıştay’ın oy çokluğuyla verdiği karar sonrası, FETÖ 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunmaya yeltenecek kadar güçlendi.

        Zekeriya Öz ve diğer savcıların yaptıkları nedeniyle yargılanmaları gerektiği yönünde görüş bildiren sadece üç Danıştay üyesi olmuştu.

        Hayretti Kadıoğlu, Erkan Cantekin ve Mevlüt Atbaş savcıların yargılanmasına izin vermeyen İdare Mahkemesi kararının kaldırılması gerektiği yönünde oy kullandı.

        Tarih 17 Haziran 2014. FETÖ nün en güçlü olduğu dönemde, FETÖ savcıları aleyhinde karar veren her yargıcın kumpas mağduru olduğu dönemde yargılanma izni verilmesi gerektiğine karar veren Danıştay üyelerinden Hayrettin Kadıoğlu, geçtiğimiz hafta yaş haddinden emekliye ayrıldı.

        Kadıoğlu, Zekeriya Öz ve diğer savcıların yargılanması gerektiği yönünde oy kullandığı karara karşı oy yazısı yazdı. Karşı oy yazısında, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ait telefon görüşmesinin deşifresini iddianamesinin ekinde yazan savcıların yargılanması gerektiğini vurguladı.

        Kadıoğlu ve daha pek çok yargıç, cesur kararlara imza attılar. Halen görev yapan hakim ve savcıların örnek alması gereken tavırlar sergileyen Kadıoğlu’nu Ankara’da görev yapan pek çok bürokrat ve siyasetçi tanır.

        Rizeliliğiyle tanınan Kadıoğlu, hem mühendis, hem de hukukçu.

        Mühendis olarak başladığı meslek hayatını, yüksek yargıç olarak tamamladı. Mühendis olarak çalıştığında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Denizcilik Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Ardından 2005 yılında Danıştay üyesi seçildi. 15 yıl boşunca Danıştay’da görev yapan Kadıoğlu, soyadı gibi adalet dağıttı.

        Ülkemiz adına yaptıklarından dolayı “ağabeyime” teşekkür ederim…

        Diğer Yazılar