Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır? Son tarih ne zaman? Gerekli evrak listesi - Merak Edilenler Haberleri

        Yeni kimlik kartları hayatımıza 2017 tarihinde girdi. Pek çok insan kimliklerini yenilemedi veya kaybetti. Yeni kimlik kartlarınızı veya kaybetmiş olduğunuz kimlikkartlarınızı almak için yeni kimlik başvurusunda bulunmak gerekiyor. Peki yeni kimlik başvurusunasıl yapılır?Yeni kimlik için istenilen belgeler nelerdir? Kimlik kartı değiştirmenin son tarihi ne zaman? Detaylar haberimizde

        Yeni kimlik başvurusu nasıl yapılır?

        Eski düzenlemeye göre yeni kimlik başvurusunda bulunan kişiler randevu alarak başvuru yapıyordu. Yeni düzenlemeye göre artık randevu almadan danüfusmüdürlüklerinegiderek başvuruda bulunabilirsiniz. Ama nüfusmüdürlüklerinin yoğun olması sebebiyle randevu alarak gidilmesi daha doğru olacaktır. Bir başka yöntem olarak da Alo 199 arayarak ya da web sayfası üzerindenhttps://randevu.nvi.gov.tr/linke tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz.

        Başvuru yapılması halinde gerekenler sırasındaparmak izi, parmak damar izi ve el ayası damar izinin taranarak sisteme kaydedilmesi de gerekebilir.

        REKLAM

        Yeni kimlik için istenilen belgeler nelerdir?

        Eski kimlik kartınız (Nüfus cüzdanı yerine sürücü belgesi, pasaport, avukat kimlik kartı, öğrenci kimlik kartı gibi kimlik tanımlamanızı yapmaya yarayacak resimli bir kimlik kartı da yeterli olacaktır.)

        Kimlik belgesi yerine ayrıca muhtarlıktan düzenlenen talep belgesi de yeterli olacaktır. Bu belgede mutlaka fotoğraf bulunması gerekmektedir.

        Biyometrik Fotoğraf: Vesikalık fotoğraf kabul edilmemektedir. 2 adet biyometrik fotoğraf yeterlidir. Ayrıca 15 yaşından küçük çocukların kimlik kartlarında fotoğraf bulunması zorunlu olmamakla birlikte, başvuranın talep etmesi halinde kimlik kartına fotoğraf ta eklenebilmektedir.

        22,5 TL değerli kağıt bedeli ödeme makbuzu

        Yeni kimlik kartı son tarihi ne zaman?

        2017 Yılından beri hayatımızda olan yeni kimliklerin kullanımı 10 yılı kapsıyor.Kimlik kartının dağıtımı ise 2023 tarihine kadar devam edecektir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ