Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Yeni Malatyaspor Galatasaray Maçı Yazar Yorumları - Yeni Malatya GS maçı - Galatasaray Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: 2. devre sanırım Terim, "Derbide sol bek oynatabilirim bir göreyim" diye düşündüğünden Bayram'ı sol beke çekti ve Lemina'yı aldı. Lemina - Seri - Nzoni üçlüsü savunma üçlüsüdür. Paris'te ya da Madrid'de oynar bu üçlü ile. Malatya deplasmanında hiç ileri çıkamaz oldular bu üçlü ile. Terim geç kaldı bence Durmaz daha erken girmeliydi. Sürekli kendini yere atan Adem'in 90 dakika'yı bitirmesi inanılmazdı.

        2

        Yine de savunmada sert durdular ve pozisyon vermediler. Sonra olağanüstü 2 fırsat buldular ve ikisinden de yararlanamadılar. Maç koparılamayınca bir duran topla falan hep tehlikede oluyorsunuz. Yine böyle bir anda Robin Yalçın'ın arka direkte kaçırdığı pozisyonla gelen sinyal algılanamadı ve sonraki duran topta Guilhierme eşitliği getirdi. Fofana iyi vuruş yapsa mağlubiyet olurdu.

        3

        Galatasaray'ın ve Terim'in yeni oluşumunu anlıyorum. Rotasyonu da elbette. Ama 1-0'a oynamayı anlamam mümkün değil. Galatasaray böyle bir takım değil. Hiç olmadı.

        4

        Derbi öncesi 2 puan kayıp çok önemli gözükmese de yeni bir oyun anlayışı oturtulmaya çalışmanın zorlukları yaşansa da zihniyetin gerilemesi hoş değil. Galatasaray 1-0'a oynayamaz.

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray orta sahasının merkezini oluşturan oyuncuların alan paylaşımları ideal şekilde oturmadı. Nzonzi’nin zaman zaman savunmanın içine girerek oynaması normal.

        6

        Önde kenarda hızlı oyuncuların olmayışı Galatasaray’ı rakip alana yerleşmek zorunda olan bir ekip yapıyor. Galatasaray’ın işi, bunu yapamadığı sürede sadece Babel’e atılan topları onun tutması ve rakibi çekmesine kalıyor. Buna rağmen Malatya’nın dengeyi kaybettiği dakikalarda maçı koparacak pozisyonlar bulsa da, oyun onların istediği gibi akmadı.

        7

        ERMAN TOROĞLU: Anlamak mümkün değil... Galatasaray, Falcao'yu 3 aydır bekliyor. Sarı-kırmızılılar, Falcao ile yattılar, Falcao ile kalktılar. Falcao geldi. Zaten adamın maç eksiği var. Sen adamı yedek kulübesinde turşunu kurmak için bekletiyorsun.

        8

        Kardeşim Falcao varsa oynatırsın. Rakibini hem psikolojik olarak ezersin hem de dün gelen net pozisyonları gole çevirirsin. Hani futbolcular der ya "Önümüzdeki maça bakacağız" diye.

        9

        Neymiş Fener maçı varmış PSG maçı varmış. Sezon sonunda bu 2 puanları çok arar Galatasaray. Falcao oynasa o laubalilik yüzünden kaçan golleri mutlaka değerlendirirdi.

        10

        ALİ ECE: Gol ekstra önemli ama asıl 83’e kadar Galatasaray’ın oyun kalitesini yükseltmek adına çok değerli olan derin oyun kurucu ile serbest 8 karışımı kilit açan anahtar pasları. Bifouma’sız Malatya, Seri’nin anahtar pasları ve Andone’nin alan değiştiren mobil forvetliği karşısında zorlandı.

        11

        77’de Galatasaray kontratakta 4’e 2 pozisyonda Lemina hiç de hazır olmadığını gösteren bir vuruşla Andone, Ömer ve Babel’in akıllı tek paslarını heba ederken, 3 puanı da dışarı attı.

        12

        LEVENT TÜZEMEN: PSG ve Real Madrid maçlarında bu hatalar can yakar. Terim'in Nagatomo'yu çıkarması doğruydu ama yerine Ömer'i monte etmesi hataydı.

        13

        Galatasaray'ın orta alandaki direnci zayıfladı. Kulübe önlem almayınca Guilherme cezayı kesti ve Galatasaray'ın elinden galibiyeti aldı. Golü yedikten sonra Falcao'yu oyuna sokmak beceriksizliktir. Falcao önceden girseydi Malatya kalesinde bulunan pozisyonların iki tanesi gol olurdu.

        14

        AHMET ÇAKAR: Galatasaray rakibi 3-4 defa çok az adamla yakaladı. Neler kaçırdı neler... Ama işte dedik ya oyuncu değişiklikleri yanlış. Adem Büyük sahada niye kalır bilmiyorum. Hadi Falcao'yu almadın yorgun filan, Emre Mor gibi geniş alan futbolcusu oyuna girmez mi? Dedik ya atamayana atarlar. Öyle de oldu.

        15

        Galatasaray; İstanbul'da Konyaspor ve dün gece Yeni Malatya karşısında laubalilik ve pozisyon hatalarından 4 puan kaybetti. Bunlar hayra alamet değil.

        16
        17
        18

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ