Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler BBC Diğer Yeni Zelanda'da bavullardan çıkan çocuk cesetleri: Zanlı Güney Kore'de tutuklandı

        Güney Kore polisi, geçen ay Yeni Zelanda'da cesetleri bavullar içinde bulunan iki çocuğunu öldüren bir kadını tutukladıklarını duyurdu.

        Yeni Zelanda'yı şoke eden olayda, çocukların cesetleri Auckland kentindeki terk edilmiş bir depoyu satın alan başka bir aile tarafından bulunmuştu.

        Birkaç yıldır depoda, bavulların içide kaldığı sanılan cesetlerin biri 7, diğeri de 10 yaşındaki çocuklara ait olduğu sanılıyor.

        Yeni Zelanda Polisi, adı açıklanmayan kadının Güney Kore'den iade edilmesi talebinde bulundu.

        Geçen ay, zanlının Güney Kore'de olduğuna inandıklarını belirten Auckland Polisi, Güney Kore makamlarıyla yakın işbirliği yaptıklarını açıklamıştı.

        Güney Kore Polisi, 42 yaşındaki Güney Kore kökenli Yeni Zelada vatandaşı kadının, çocukların ölümünden sonra 2018'de Güney Kore'ye kaçtığını söyledi.

        Kadının tutuklanması için kırmızı bülten çıkartılırken, ülkenin güneydoğusundaki Ulsan kentinde bir daireye yapılan geceyarısı baskınıyla tutuklandığı bildirildi.

        Seoul Polisi, alınan bir ihbar üzerine yapılan takibin ardından kadının yerinin belirlendiğini belirtti.

        Yeni Zelanda Polisi, geçen ay çocukların kimliğinin belirlenmesinin ardından, zanlıyı aradıklarını açıklamıştı.

        Yeni Zelandalı polis yetkilisi Tofilau Fa'amanuia Vaaelua "Ülke dışında bu kadar kısa sürede zanlının gözaltına alınması Kore makamlarının yardımları ile Yeni Zelanda Polisi'nin ve Interpol'ün koordinasyonuyla mümkün olabildi" dedi.

        Yeni Zelanda medyası, ailenin birkaç yıl Auckland'da yaşadığını ve çocukların babasının, çocukların ölümünden önce kanserden hayatını kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, çocukların büyükanne ve büyükbabasının hâlâ Yeni Zelanda'da yaşadığı ifade edildi.

        Çocukların cesetleri Ağustos ayı başında, terk edilmiş depodaki eşyayı internetten yapılan bir açık artırmada satın alan bir alie tarafından bulunmuştu.

        Yetkililer, bu ailenin çocukların ölümüyle ilgisi olmadığını ve cesetlerin bulunmasının ardından büyük bir üzüntü yaşadığını belirtmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ