KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Şehitler Tepesi

Eski adıyla Beleştepe olarak bilinen Şehitler Tepesi, Eski İnönü Stadı'nın Taksim'e bakan kısmında, lokasyon olarak "Yeni Açık" ile "Numaralı Tribün'ün arasında kalan bölgeye verilen addır. 1980'lerin sonundan itibaren taraftarlar tarafından bu bölgeye "Beleştepe" adı verildi.

İnönü Stadı'na giremeyen taraftarlar, sahanın içi görüldüğü ve maç kolaylıkla takip edildiği için Beleştepe'de bilet parası ödemeden bedava olarak maçları takip edebiliyordu. Bu nedenle bu bölgeye yıllarca "Beleştepe" adıyla hitap edildi.

10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından Beleştepe'de toplanan polis kuvvetlerine yönelik yapılan bombalı terör saldırısında birçok polis ve sivil vatandaş şehit olmuştu. Beleştepe'de bu olayın yaşanmasının ardından taraftarlar sosyal medya üzerinden Beleştepe'nin adının Şehitler Tepesi olarak değiştirilmesini Beşiktaş Belediyesi'nden talep etti.

Konuyla ilgilenen Beşiktaş Belediyesi de taraftarların isteğini yerine getirdi ve şehitleri anmaya yönelik bir hatıra olması için Beleştepe'nin adını Şehitler Tepesi olarak değiştirdi.

Şehitler Tepesi Haberleri

  • Kılıçdaroğlu: Millet ittifakı iktidarında şehitler tepesi boş kalacak

    Gündem, 29 Şubat 2020

    Kılıçdaroğlu: Millet ittifakı iktidarında şehitler tepesi boş kalacak

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'de Türk askerine yönelik gerçekleşen ve 34 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın şehitler tepesi ifadelerine atıfta bulunarak, "Şehitler tepesi boş kalmayacak diyor. Ben buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek. Yazık günah değil mi askerimize?" dedi.

  • Şehitler Tepesi'ne 9 Türk bayrağı

    Gündem, 18 Mayıs 2018

    Şehitler Tepesi'ne 9 Türk bayrağı

    Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, "Tepeye, rengini şehitlerimizin kanından alan 9 ay yıldızlı al bayrağımızı dikmek için çalışma başlatmıştık. Şu an çalışmalar bitti. Belediye personellerimize teşekkür ediyorum. Allah şehitlerimizin ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin." ifadelerini kullandı

  • İş aramak için motosikleti bırakmış!

    Gündem, 03 Ocak 2017

    İş aramak için motosikleti bırakmış!

    Beşiktaş'ta Şehitler Tepesi'ne bırakılan motosiklet polisi alarma geçirdi. Motosikletin sahibi iş aramaya gittiğini söylemesi üzerine yol trafiğe açıldı

    O da oradaydı...

    Gündem, 01 Ocak 2017

    O da oradaydı...

    Terör saldırısı düzenlenen gece kulübü Reina'da özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hatice Koç da hayatını kaybetti

    Kılıçdaroğlu Şehitler Tepesi'ne karanfil bıraktı

    Gündem, 14 Aralık 2016

    Kılıçdaroğlu Şehitler Tepesi'ne karanfil bıraktı

    CHP lideri İstanbul Emniyeti'ne yaptığı taziye ziyaretinin ardından Şehitler Tepesi'ne gitti. Kılıçdaroğlu, "Terör kimden gelirse gelsin dik duracağız" mesajı verdi