Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yerde bulup beslediği ebabil yanından ayrılmıyor
        1

        Yalova'da gözlükçü dükkanı bulunan Işıl Pekergin, 3 ay önce, iş yerini açmaya geldiği bir sabah, belediye temizlik görevlisinin yerde kuş bulduğunu gördü.

        2

        DHA'nın haberine göre Pekergin, henüz tüyleri bile çıkmamış olan kuşun dünyada nadir görülen ve Türkiye'de 4 türü bulunan ebabil olduğunu öğrendi. Pekergin, elleriyle beslediği ebabili 3 aydır evine ve iş yerine götürerek bakıyor.

        3

        "EVCİMEN, SEVGİ DOLU BİR KUŞ"

        Omzunda kuşla gezdiğini görenlerin hayretle kendisine baktığını söyleyen Pekergin, "Daha yeni doğmuştu, küçücüktü, tüyleri bile çıkmamıştı. İş yerinin önüne düştü. Hayvansever olduğum için oradan bana getirdiler. 'Barınağa vermeyi düşündüm ama barınakta bakamazlardı. Çünkü kendisinin beslenmesi zor olurdu.

        4

        Ben ellerimle ağzını açarak, içine besin koya koya besledim. 3 ay oldu, bugüne kadar geldi ama kendisi beslenemiyor illa benim beslemem gerekiyor. Burnunun üstünde 2 tane delik var oradan peçeteyle su veriyoruz.

        5

        Ağzının içine de su koyulmuyor. Burnunun üstündeki deliklerle su ihtiyacını karşılıyor. Şimdi tabii ki uçması da gerekecek ama uçtuğu zaman bazı arkadaşlar, 'Sen alıştırdığın için, evcimen olduğu için, yemek bulamaz' diyor.

        6

        İleriki zamanlarda nasıl beslenecek? Acaba ne yapmamız gerekiyor? Rehabilite etmek gerekir mi? Böyle kuşlarla ilgilenen bölümler var mı? Yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Ebabil, evcimen ve sevgi dolu bir kuş" diye konuştu.

        7
        8
        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ