Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde cumartesi günü gerçekleştirilecek otopark ve pazar yeri temel atma töreninde kesilecek adaklık devenin, merasime davet amacıyla halk pazarına getirilmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

        Kocaeli Pazarcılar Odası, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinde yapımına başlanan ve cumartesi günü temeli atılacak Mehmet Ali Paşa Otopark ve Pazar Yeri için Aydın'dan 16 bin liraya satın alınan deve, pazarcı esnafı tarafından Perşembe Pazarı girişine getirildi.

        Esnaf bir yandan adaklık deveyi sergilerken, bir yandan da tezgah sahiplerini ve vatandaşları temel atma törenine davet etti.

        Vatandaşlardan bazıları ilçe merkezinde deve görmenin şaşkınlığını yaşarken, bazıları fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi.

        Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Perşembe Pazarı'nı Doğu Kışla mevkisine taşımak istediklerini ancak bunun 3 yıl önce zora girdiğini söyledi.

        Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katkılarıyla bu alanın kendilerine tahsis edildiğini ifade eden Serim, "Biz de o dönemde 'Doğu Kışla'daki alanı alırsak deve keseceğiz' demiştik. Adak adadık. Bu adağımızı aldık inşallah cumartesi günü keseceğiz. Adağımızı yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

        Serim, yapılan pazar alanının Kocaeli için güzel bir proje olduğunu anlatarak, sosyal alanlarıyla modern bir pazar yeri kurulduğunu kaydetti.

        Pazar yerinin yeni yerine taşınmasıyla vatandaşların rahat şekilde alışverişini yapabileceğini aktaran Serim, "Devemizi burada vatandaşlarımıza gösteriyoruz. Bu sayede hem pazarcımızı hem de vatandaşlarımızı temel atma törenine davet ediyoruz. Vatandaşlarımız da ilgi gösteriyor. Deveyle fotoğraf çektirenler var. Herkesi açılışımıza davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler