Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde inşa edilen Çocuk Yaşam Merkezi'nde barınan yetimler, ''Kardeş Millet, Kardeş Dil'' sloganıyla ''Türkçe Okuma Bayramı''nda bir araya geldi.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Suriyeli çocukların oluşturduğu koro eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

        Çocuklar tarafından, oratoryo gösterisi yapıldı. İki dilde tiyatro oyunları sahneledi.

        Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların kendi kültüründen uzaklaşmadan yaşadığı toplumun kültürünü öğrenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

        Çocuk Yaşam Merkezinde barınan çocukların ne kadar mesafe aldığını görmek istediklerini belirten Gülsatar, ''Yunus Emre Enstitüsü, Çocuk Yaşam Merkezinin hizmete girmesinin ardından imzalanan protokol ile eğitim ve rehabilitasyon hizmeti gören Suriyeli yetim çocuklar için Türkçe öğrenim setleri göndermişti. Gerçekleştireceğimiz etkinlikle çocuklarımızın harmanladığı ortak iki kültürün yansımasını ve pekişen kardeşliğimizi görmüş olduk.'' ifadelerini kullandı.

        Çocuk Yaşam Merkezi İşletme Müdürü Hamza Dinçer de aynı inanca sahip iki toplum arasındaki kardeşlik bilincini oluşturan en büyük etkenin kültür olduğunu belirtti.

        Şu anda 990 yetim çocuk ile ortak kültür oluşturmaya çalıştıklarını belirten Dinçer, "Bu kültür, önümüzdeki senelerde bölgede yaşayan insanların kardeşlik hukukunu artıracak. Özellikle el sanatları ve görsel sanatlar gibi kültürel kimliğin öne çıktığı mesleklerde ortak değerlerimizi işleyerek yakın tarihteki ortak hafızalarımızı canlandırmaya çalışıyoruz.'' şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler