Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Güneydoğu Asya Ulusları Birliğinin (ASEAN) 6 üyesi, terörizmle mücadelede istihbarat iş birliği anlaşması imzaladı.

        Kyodo'nun haberine göre, Endonezya'nın başkenti Cakarta ve Bali'de düzenlenen ortak çalışma grubu toplantılarının ardından, Endonezya, Tayland, Brunei, Malezya, Singapur ve Filipinler arasında terörle mücadelede istihbarat iş birliği anlaşması imzalandı.

        Endonezya Savunma Bakanı Ryamizard Ryacudu, Bali'de yaptığı konuşmada, istihbarat paylaşımının terörle mücadelede çok önemli olduğunu ifade ederek bölgenin Ortadoğu gibi olmasını engellemek için uğraştıklarını belirtti.

        Ryamizard, "Gözlerimiz" adı verilen istihbarat paylaşım girişiminin Endonezya'nın öncülüğünde başlatıldığını kaydetti.

        ASEAN'ın, kurucu üyeleri Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Singapur'un yanı sıra Brunei, Vietnam, Laos, Myanmar ve Kamboçya olmak üzere toplam 10 üyesi bulunuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler