Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ve Derince ilçelerinde yankesicilik yöntemiyle hırsızlık yaptıkları öne sürülen bir kadın, oğlu, torunu ve akrabası gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İzmit ve Derince'de son zamanlarda artan yankesicilik ve dolandırıcılık şikayetleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

        Otobüslerde ve duraklarda bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, şüphelilerin kimliklerini ve kullandıkları aracın plakasını tespit ederek, takibe aldı.

        Şüpheliler, İzmit Zabıtan Mahallesi D-100 Karayolu Caddesi'ndeki otobüs durağında yankesicilik yapacakları esnada polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        Gözaltına alınan babaanne K.A. (45), oğlu E.A. (17), torunu S.A. (8) ve akrabası E.A. (40) sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin 25 Aralık ve 6 Şubat tarihleri arasında İzmit’te 1, Derince’de ise 6 kişiden benzer yöntemlerle 2 bin 200 lira, 500 dolar, 40 Avro, 1 Cumhuriyet altını, 2 yarım altın,1 çeyrek altın, cep telefonu ve hırka çaldıkları öğrenildi.

        Şüphelilerden K.A.’nın 20 suç kaydı, 4 ayrı suçtan arama ve hakkında 4 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu, akrabası E.A.’nın 23, oğlu E.A.’nın 79 suç kaydının olduğu, 10 ayrı suçtan aranmasının ve 1 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi.

        Şüpheli kadının 8 yaşındaki torunu S.A.’nın ise 18 suçtan kaydının olduğu belirtildi.

        Şüphelilerden S.A. ve E.A. yaşı küçük oldukları gerekçesiyle Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilirken, babaanne K.A. ve akrabası E.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler