Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen kadın hakkında ağırlaştırılmış müebbet, suça iştirak ettiği ileri sürülen tutuksuz sanık için de müebbet ve 4,5 yıl hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

        Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde 30 Kasım 2017'de kaldığı eve gelen 6 yıllık eşi Uğur Seviner'i (42) bıçak ve cam parçasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tuğba Seviner (33) ile cinayeti iştirak halinde işlediği öne sürülen tutuksuz sanık Ali K. (30) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısının Seviner hakkında "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğer şüpheli için de "Kasten öldürme ve yaralama" suçlarından ise müebbet ve 4,5 yıl hapisle cezalandırılmaları istemiyle hazırladığı iddianame Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede, sanık Tuğba Seviner ile eşinin ailevi problemler nedeniyle boşanma aşamasında oldukları ve ayrı evlerde yaşadıkları belirtildi.

        Uğur Seviner'in yanındaki arkadaşı Özer Ö. ile eşinin oturduğu apartmanın önüne gittiği ifade edilen iddianamede, olayın nasıl meydana geldiği şöyle anlatıldı:

        "Uğur, apartmanın girişinde bağırarak hakaret içerikli sözler söyledi. Bunun üzerine Tuğba Seviner'in evinde bulunan arkadaşı Ali K. dışarı çıkıp Uğur'un yanına gitti. Ali, Uğur ve Özer kavga etti. Bu sırada Tuğba, evden aşağıya indi. Uğur, yanına gittiği eşini yumruklayarak dövdü. Tuğba, yediği dayak üzerine evine çıkıp elinde bıçak ve cam olduğu düşünülen nesne ile aşağıya indi. Elindeki bıçağı eşi Uğur'a salladı. Uğur, apartman giriş kapısından dışarı çıkarak yere yığılıp hayatını kaybetti. Kavga sırasında Ali ile Özer de yaralandı."

        İddianamede, sanıklar ile müştekinin ifadelerine de yer verildi.

        Tuğba Seviner, ifadesinde, bir elinde iki bıçak, diğer elinde de bardak bulunduğunu belirterek, "Bardağı fırlattım. Elimdeki bir bıçağı salladım. Bu sırada diğer bıçak yere düştü. Bıçağı salladığımda Uğur yaralanmıştı." şeklinde savunma yaptı.

        Ali K. de kavga sırasında Tuğba Seviner'in, Uğur Seviner'i boğazından ve bacağından bıçakla yaraladığını anlattı.

        Özer Ö. ise polise verdiği ilk bilgide cinayeti Ali K'nin işlediğini söylese de yazılı savunmasında Uğur Seviner'i eşinin bıçaklayarak öldürdüğünü iddia etti.

        Çelişkinin giderilmesi için sorulan soru üzerine de Özer Ö, "İlk aklıma Ali geldiği için onun ismini verdim. Oysa elinde bıçak görmedim." cevabını verdi.

        İddianamenin değerlendirme bölümünde ise sanıkların ortak hakimiyet kurarak iştirak halinde Uğur Seviner'i öldürdükleri öne sürüldü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler