Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Sözlü Tarih Beykoz' belgeselinin galası yapıldı

        - Beykoz'u Beykozlular anlattı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat

        İSTANBUL (İHA) - Beykoz Belediyesi'nin desteği ve Cevdet Gümüş'ün yönetmenliğiyle hayata geçirilen ve "Sözlü Tarih Beykoz" belgeselinin galası yapıldı. Gala gösterimine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de katıldı.

        Beykoz Belediyesi'nin desteği ve Cevdet Gümüş'ün yönetmenliğiyle hayata geçirilen 'Beykoz'un çınarları bu belgeselde buluşuyor' sloganı ile duyurulan "Sözlü Tarih Beykoz" belgeseli gala gösterimi yaptı. Belgeselde, Beykoz'un 25 mahallesinde doğmuş, büyümüş ve halen orada yaşamayı sürdüren 25 kişi Beykoz'u ve anılarını anlattı. Belgesel ile eskiye dayanan ve kaybolmaya yüz tutan mahalle kültürünün ve buna dayalı komşuluk ilişkilerinin korunmasını amaçlanıyor. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen gala gösterimine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve anlatımlarıyla belgesele hayat veren yaşlılar ve aileleri de katıldı.

        Belgesel için 25 mahallede çekimler yapıldı

        Gala gösteriminde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Bizim kentimizin kıymetini bilmemiz lazım. Böyle bir kentte yaşamanın bir bahtiyarlığı vardır. Yapımcı arkadaşlarımızla birlikte dedik ki Beykoz'un insanlarıyla birlikte bir anlatım gerçekleştirelim. Bizden sonra gelecek nesiller Beykoz'un tarihini hissedebilsinler diye böyle bir şey gerçekleştirdik. Beykoz'u bilmeyenler de bu sayede burayı bilecekler. Bunu da ancak bir belgeselle anlatabilirdik. 25 mahallemizde çekimler yapıldı, bugün ise 10 mahallemizin gösterimi yapılacak. Devamını da daha sonra izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

        (HB-HB-BA-Y)

        23.11.2017 08:59:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler