Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derince Araştırma Hastanesi'nden Serbest Alan ve BERA testleri

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniği İşitme ve Denge Biriminde "Serbest Alan-Oyun İşitme Testi" yapılmaya başlanıldı.

        Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ)BÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önemli hizmetler hız kesmeden uygulamaya girmeye devam ediyor. Birçok yenilik ile hastalara daha iyi bir şekilde hizmet vermek için çalışarak bir ilke imza atarak Serbest Alan Ve BERA Testi uygulamalarını faaliyete soktu.

        Serbest Alan İşitme Testi uygulaması ile alakalı olarak bilgiler aktaran Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Selahattin Genç, "Serbest Alan İşitme Testi, işitme cihazı kullanan hastalarda kişinin cihazdan fayda görüp görmediği, fayda görüyor ise ne derece fayda gördüğünü tespit edebilmek için kullanılan önemli bir yöntemdir. Oyun odyometrisinde ise normal işitme testi yapılamayacak kadar küçük olan ya da normal işitme testine uyum sağlayamayan çocuklarda oyuncak panelleri kullanılarak işitme testi yapılabilmekte ve buda bizlere tanı ve tedavi için önemli avantajlar sağlamaktadır" diye konuştu.

        BERA testinin işlevlerine değinen Doç. Dr. Selahattin Genç, "BERA testi objektif test yapılan erişkinin katılımını gerektirmeyen ve odyolojik tanıda yaygın olarak kullanılan en geçerli elektrofityolojik yöntemdir. Hastanemizde ayrıca yeni doğan bebeklere işitme taramaları BERA cihazıyla yapılmaktadır. İşitme taramasından geçemeyen yeni doğan bebeklere ise Alikahya Yerleşkemizde görevli odyoloğumuz tarafından Klinik Bera testi yapılarak işitmeyen çocuklar tespit edilmekte ve ileri cerrahi girişimler planlanabilmektedir" diye konuştu.

        SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, faaliyete geçirilen uygulamalar hakkında bilgiler vererek, "Serbest alan işitme testi, Oyun odyometrisi ve BERA testi hastanemizde uygulanmaya başlandı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olan Alikahya Yerleşkesinde, testi yapılamayıp işitmesi tam olarak tespit edilmesi istenen erişkin hastalara ve normal işitme testi yapılamayan erişkin hastalara da BERA testi yapılmaktadır. Merkezimizin verdiği bu önemli hizmet sayesinde vatandaşlara tanı ve tedavide kolaylık sağlanmış oluyor. Bizler kıyametin koptuğunu bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz prensibiyle görevimizin son saniyesine kadar çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak tüm gücümüzle için gayret gösteriyoruz" dedi.

        (MK-GY-Y)

        07.12.2017 14:37:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler