Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darıca'dan Kudüs'e destek mitingi

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Darıca Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ilçede düzenlecek miting ile ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterilecek.

        Darıca Belediyesi öncülüğünde 8 Aralık Cuma günü, Cuma namazının ardından Abdi İpekçi Mahallesi Zahit Kotku Parkı'nda düzenlenecek olan miting için hazırlıklar devam ediyor. Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" adı altında düzenlenecek olan mitinge tüm bölge halkını davet eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, " Amerika'nın tek taraflı almış olduğu bu karar tüm dünyada olduğu gibi ilçemizde de büyük infiale yol açmıştır. Bu kararı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. İslamın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa bir oldu bittiyle İsrail egemenliğine bırakılamaz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav)bizlere emaneti olan Kudüs'e sahip çıkmak boynumuzun borcudur" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm İslam Alemi'ni birlik olmaya davet ederek, Kudüs için gerekli girişimleri başlattığı ifade eden Karabacak, "Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kudüs'ün ve kardeş Filistin halkının haklarını savunmaya devam edecektir. Bizlerde sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Cuma namazının ardından "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" adı altında düzenleyeceğimiz mitingle tüm dünyaya sesimizi duyuracağız" diyerek tüm bölge halkını yapılacak olan programa davet etti.

        (MK-GY-Y)

        07.12.2017 14:59:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler