Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soğuk havada vatandaşların içini ısıtan "sıcak hizmet"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu Belediyesi Aşevi, yılın 12 ayı boyunca kapıdan içeri giren herkese hiçbir ayrım gözetmeksizin ücretsiz çorba ikram ediyor.

        Yardıma muhtaç vatandaşların uğrak noktası haline gelen Zeytinburnu Belediyesi Aşevi'nde, vatandaşlara yılın 365 günü çorba ikram ediliyor. Aşevi, ayrıca maddi durumu olmayan ve sağlık sorunları sebebiyle yemek yapamayan 150 ailenin evine de her gün 4 çeşit yemek servisi yapıyor.

        Yoğun ilgi gören Aşevi, sıcak çorbasıyla vatandaşların içini ısıtıyor. Osmanlı çorbası, mercimek, düğün ve yayla çorbası gibi 15 çeşit çorbanın yapıldığı aşevinde günde 3 bin kişiye çorba ikram ediliyor. Aşevi birçok vatandaşın buluşmasıyla yakaladığı çeşitlilik sayesinde birbirini tanımayan insanların aynı sofrada bir araya gelmesine de vesile oluyor. Evsizlerin, mültecilerin, yolda kalan birçok vatandaşın umut kapısı olan aşevi, yaşlı, maddi durumu olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşları da unutmuyor. Buna göre ilçede ikamet eden vatandaşların Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvuru yapması sonucu yardıma muhtaç olduğu belirlenen 150 ailenin evine haftanın 7 günü, hanedeki kişi sayısına göre hazırlanan 4 çeşit yemek kapıya kadar götürülüp teslim ediliyor.

        150 aileye 4 çeşit yemek yardımı

        Periyodik aralıklarla gıda mühendislerinin kontrolünden geçen yemekler, ailenin sağlık durumu dikkate alınarak seçiliyor. İlçedeki 13 mahallede bulunan ihtiyaç sahibi ailelere hizmet veren iki ekip her sabah saat 08.30'da yola çıkarak öğle saatlerine kadar yemekleri yardıma muhtaç vatandaşların evlerine kadar ulaştırıyor.

        Çok sayıda vatandaşın çorbasını yudumladığı aşevinde her gün dezenfekte çalışmaları yapılarak hijyen içinde hizmet verilmesi sağlanıyor. Aşevine gelerek çorbasını içen vatandaşın ardından tabak ve kaşıklar titiz bir şekilde makinelerde yıkanıyor. Personeller ise vatandaşlara servis yaparken galoş, bone, eldiven ve önlüklerini giymeye dikkat ediyor.

        "Her gün 3 bin kişi geliyor"

        Günlük 3 bin kişiye hizmet verdiklerini dile getiren Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammet Güneş, "Toplam 150 ihtiyaç sahibi ailenin günlük 4 çeşit yemeğini kapısına kadar götürüp teslim ediyoruz. Hizmetimiz yılın 365 günü kesintisiz şekilde devam ediyor. Aşevimizdeki salonda ise her gün 3 bin kişiye çorba ikram ediyoruz. 15 çeşit çorbadan oluşan ikramımızda vatandaşımızın damak tadına hitap eden çorbalar yapılıyor. Aylık olarak yaptığımız anketlerle de vatandaşlarımızın memnun olup olmadıklarını öğreniyoruz. Anketlerden çıkan neticeye göre çorbaların türünü değiştiriyoruz. Aşevinde sadece kendi halkımıza hizmet vermiyoruz. Afgan, Kırgız, Özbek, Suriyeli gibi dünyanın farklı ülkelerinden çeşitli sebeplerle göç etmiş vatandaşlara da hizmet veriyoruz" diye konuştu.

        (HB-BA-Y)

        21.12.2017 11:00:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler