Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahkûmlardan 'Şu metris'in önü'

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Metris Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklular, ESEV hocalarının verdiği Türk Halk Müziği konseriyle moral buldular. Mahkûmlar hep birlikte "Şu Metrisin Önü" türküsünü söylediler.

        Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile birlikte mahkûmlar için her ay "Metris Buluşması" adı altında moral konserleri düzenliyor. ESEV (Esenler Belediyesi Sanat Evi) hocası Hüseyin Yazan ve Hakkı Can Eroğlu'nun birlikte verdiği Türk halk müziği konserinde mahkûmlar keyifli vakit geçirdiler.

        Hep bir ağızdan türküler

        Mahkûmların isteklerine yer verilen konserde hep birlikte türküler söylendi, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Hüseyin Yazan'ın söylediği "Dostum Dostum", "Siyah Saçlarında Hatem Yüzleri", "Şu Metrisin Önü", "Kara Tren" ve "Yemen Türküsü" ne tüm mahkumlar da hep bir ağızdan söyledi. Hakkı Can Eroğlu'nun udu ile enstrümantal müzik çaldığı moral konserinde, "Mamoş" ve "Vay Seni Cerrahpaşa" türkülerine mahkûmlar da sahneye çıkarak eşlik etti.

        (HB-ÖK-Y)

        21.12.2017 14:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler