Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avcılar'da Şeb-i Arus etkinliği

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Hz. Mevlana anıldı.

        Hz. Mevlana'nın aramızdan ayrılışının 744'üncü yılında Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Şeb-i Arus" anma etkinliği düzenledi. Avcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Hz. Mevlana farklı gösterilerle yaşatılmaya çalışıldı. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe büyük ilgi gösterildi. Hz.Mevlana'nın fikirleri, onun insan anlayışından aldığı özle birlikte insanlara anlattığı güzellikler, birlik beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü temaları işlendi. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin de eşlik ettiği programda Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve birçok katılımcı yer aldı.

        Etkinliğe ev sahipliği yapan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "Hoşgörü medeniyetinin mimarı Hz. Mevlana'nın aramızdan ayrılışının 744'üncü yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. Barış ve hoşgörüyü ilke edinen, insanı odak olan anlayışıyla toplumlar arasına sevgi eken Hz. Mevlana'nın değerlerini onu anarak yeni kuşaklara aktarıyoruz" dedi.

        (HB-BA-Y)

        21.12.2017 15:18:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler