Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenifakılı, ilçeye Fen Lisesi kazandırmak istiyor

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Doğan

        YOZGAT (İHA) - Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, ilçede bulunan 4 katlı 24 derslikli bina ile 200 kişilik öğrenci yurdunu Fen Lisesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devretmeye hazır olduklarını söyledi.

        Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinde 2012 yılında Meslek Yüksek Okulu için yaptırılan 200 kişilik öğrenci yurdu ve 5 bin 500 metrekare üzerine inşa edilen 4 katlı 24 derslikli okul binasının Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesini isteyen Yenifakılı Belediye Başkanı Yalçın Karadavut, ilçeye Fen Lisesi kazandırmak istediklerini söyledi.

        Karadavut, "Meslek Yüksekokulu'nun açılma noktasında YÖK'ün almış olduğu birtakım kararlar var. YÖK, Meslek Yüksek Okullarını küçük ilçelere açtırmama ve mevcut yerleri de daraltarak azaltma konumuna girmiş vaziyette. Dolayısıyla ilçemizdeki bu hazır binamızı Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrederek Kurtuluş Savaşı'nda, 1915 olaylarında adını duyuran ve Anadolu'nun ortasından çıkan kahramanımız, Kaymakamımız Şehit Kemal Bey'in adını vererek 'Şehit Kaymakam Kemal Bey Fen Lisesi'ni' ilçemize kazandırmak istiyoruz" dedi.

        (GD-GF-Y)

        28.12.2017 08:56:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler