Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa'da park sayısı hızla artıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Vatandaşlara ferah yaşam alanları sunmak isteyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye yeşil alan ve parklar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılan Fahrettin Paşa Parkı'nın açılışı Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve mahalle sakinleri tarafından gerçekleştirildi.

        Karadeniz Mahallesi'nde açılan Eren Bülbül Parkı ve Karayolları Mahallesi'nde açılan Kudüs Parkı'nın ardından Bağlarbaşı Mahallesi'nde de Fahrettin Paşa Parkı'nın açılmasıyla 3 hafta içinde 3 park vatandaşların hizmetine sunulmuş oldu.

        Açılış töreninde konuşan Başkan Usta, "Şu an parkın bulunduğu alan gecekondulaşmanın olduğu bir alandı. Üzerinde önceden 5 adet gecekondu bulunuyordu. Biz buradaki 13 hak sahibinin hepsiyle anlaştık, kamulaştırdık ve parkı mahallemize kazandırdık. Kamulaştırma bedeli olarak 600 bin lira civarında bir tutarı yer sahiplerine ödedik. Buraya yaptığımız tüm yatırımlar helal olsun. İlçemizdeki tüm boş alanları sosyal donatı haline getiriyoruz. Sizlere geçen ay 6 yeni park daha sözümüz vardı. Bugün 3'üncüsünü açmış olduk. Bugüne kadar mevcut parklarımızı yenilemenin yanında ilçemize 11 yeni park yaptık" dedi.

        Fahrettin Paşa Parkı'nın öyküsünü vatandaşlarla paylaşan Başkan Usta, "Sizlerin talepleri bu alana park yapılması yönündeydi. Burada yaşayan, mahalle sakinlerimizden İbrahim kardeşimi de dinledik. Belediyemize müracaatı, bölgeye yeşil alan, ağaç istekleri ve gösterdiği hassasiyetle buraya parkın kazandırılması konusundaki yaklaşımı bizleri de teşvik etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Parkın yapılmasıyla kızının mutluluğunu bizlere anlattı. Yavrularımızın mutluluğu bizleri de çok mutlu ediyor. Birçok hizmeti sunma konusunda bizi sizler motive ediyorsunuz. Bu hizmetler sizlerin desteğiyle yapılıyor" ifadelerini kaydetti.

        Gaziosmanpaşa'ya yapılacak stadyum ile ilgili de 2019 yılını işaret eden Başkan Usta, "Gaziosmanpaşa Stadyumu bizim için çok önemli. Sportif anlamda, pazar anlamında, otopark anlamında ve meydan anlamında ilçemizin en fonksiyonlu tesisi olacak. 2019 yılında inşallah açılışını yapmak istiyoruz. Bu proje çoktan hizmete açılmış olacaktı. Ancak ülkemizde AKM'nin yapılmasında gecikmelere neden olan zihniyet bizi de stadyum konusunda tam 2 yıl uğraştırdı. Gelin, halkımızın işine yarayacak tesislere hep beraber yenilerini ekleyelim, bunları hızlı bir şekilde hizmete sunalım. Yapmak istediğimiz bu, çabamız bu, hedefimiz bu" ifadelerini kullandı.

        Parkın ismine mahalleli karar verdi

        Adalet Sokak'ta bulunan parkın ismi vatandaşlarla yapılan anket sonucu kararlaştırıldı. Belediyenin, Bağlarbaşı Mahallesi sakinlerine yaptığı ankette en çok oyu alan "Fahrettin Paşa" ismi parka verildi. Açılış töreninin ardından vatandaşlarla parkı gezen Başkan Usta, çocukların oynadığı oyunlara da bir süre eşlik etti. Vatandaşlar, Başkan Usta'ya yoğun ilgi gösterirken, yapılan hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirdiler. Mahalleye böyle bir park kazandırıldığı için çok mutlu olduklarını söyleyen vatandaşlar, parkın güvenliği konusundaki çalışmaları da memnuniyetle karşıladı.

        Çocuklar park polislerine emanet

        Açılışı yapılan ve büyük beğeni toplayan parklarda güvenlik park polisleri tarafından sağlanacak. Parkın her saat halkın kullanımında olması amacıyla, kötü niyetli şahısların parkta barınmasına müsaade edilmeyecek. Etrafı güvenlik açısından ferforjeler ile çevrili olan Fahrettin Paşa Parkı'nda modern çocuk oyun alanları ve halkın sağlıklı şekilde spor yapabileceği spor aletleri bulunuyor. Ayrıca parkta, dekoratif aydınlatmanın yanı sıra yeşil alanların tamamını kapsayacak şekilde otomatik sulama sistemi kullanıldı.

        (HB-MK-Y)

        30.12.2017 09:52:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler