Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üsküdar'da Kudüs gecesi

        (Fotoğraflı)

        Metin Başar

        İSTANBUL (İHA) - Üsküdar'da Kudüs için düzenlenen özel programda konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "İsrail'in Filistinli Müslüman kardeşlerimizin kan ve gözyaşları üzerine bir İsrail medeniyeti kurmaları asla mümkün değildir" dedi.

        Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Hafızlar Derneği ile Şifa ve Rahmet Vakfı tarafından Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Kudüs İçin Dua" programı düzenlendi. Kudüs için düzenlenen özel programa, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program kasidelerin okunmasıyla devam etti. Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kudüs'ün önemini anlatan bir konuşma yaptı.

        Başkan Hilmi Türkmen, "Bir şeyi özellikle sizlerle paylaşmak isterim. İslam tarihinde idarecilerimiz, yöneticilerimiz bu gerçeği özellikle teslim etmişler ve Mescid-İ Aksa'nın duvarına la ilahe illallah İbrahim halilullah ibaresini yazdırmışlar. Her üç dinin mensuplarının peygamberi sayılan Hz. İbrahim üzerinden diğer din mensuplarına saygı göstermişlerdir fakat görünen o ki modern dünya düzeninde Müslümanların gösterdiği inceliği anlayacak bir zemin yapısı maalesef bulunmamaktadır. Bu yüzden Kudüs merkezli Filistin toprakları kanla şiddetle acı ve gözyaşıyla İsrailleştirilmeye çalışılmaktadır. Ancak bir hakikatın altını çizmemiz gerekir. İsrail'in Filistinli Müslüman kardeşlerimizin kan ve gözyaşları üzerine bir İsrail medeniyeti kurmaları asla mümkün değildir. Tarihte kan ve gözyaşı üzerine kurulup abad olan hiçbir medeniyet yoktur" dedi.

        Kudüs'ü insanlığın başkenti olarak tanımlayan Başkan Türkmen, "Kudüs, bir hakikatin gerçek bir liderlikle nasıl da dünyanın gündemine sokulduğunu, egemen güçlerin nasıl da tarumar edildiğinin gördüğümüz yerin adıdır. Kudüs bir kez daha kanıtlamıştır ki insanlığın başkentidir" diye konuştu.

        (MB-HB-AŞ-Y)

        31.12.2017 22:05:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler