Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Roman aile çadırdan kurtarıldı, evlere yerleştirildi

        - Roman vatandaşların zorlu yaşamını anlatan sergi Sultanbeyli'de açıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Pendik ve Sultanbeyli ilçelerinin sınırında bulunan18 Roman aile, derme çatma çadırlardan kurtarılarak evlere yerleştirildi. Roman ailelerin zorlu yaşamından yeni yaşamlarına uzanan süreç, açılan sergide fotoğraflarla anlatıldı.

        Ortak Hayaller Girişimi, Sultanbeyli Belediyesi, Pendik Belediyesi, Pendik Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttü proje ile 18 Roman aile derme çatma çatırlardan kurtarılarak yeni evlerine yerleştirildi. İki yıl süren tüm çalışmalar oluşturulan bir fotoğraf sergisiyle anlatıldı. Roman vatandaşların zorlu yaşamını konu alan serginin açılışı Sultanbeyli Belediyesi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Sergiye, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Öznur Canayakın, Ortak Hayaller Girişimi'nden Kelemet Çiğdem Türk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Sergi öncesi konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Bu projede emeği geçe tüm kurumlara biz de teşekkür ediyoruz. Gerçekten muhteşem bir proje, geleceğe dair umudumuzu artıran bir proje. Önce elektriği olmayan, suyu olmayan, yaşam koşullarını taşımayan ve her şeyden önce bir kimliği olmayan mahalleye bir kimlik çıkartıldı. Teneke mahalle denildi. Adı konuldu. Sonra bizi davet ettiler, tabi ki roman kardeşlerimize sokaklarda, sağda, solda karşılaşıyoruz ama ilk defa misafirleri olduk. Ve orada bir şeyi gördüm. Dedim ki bir kardeş kardeşe böyle sarılamaz. Roman ablalar öyle bir sarıldı ki inanın tarifi imkansız. Hakikaten Türkiye'nin meselelerinde, dünyanın meselelerinden bu çerçeveden bakıldığı vakit dünyada hiçbir sorun kalmaz diye düşündüm" dedi.

        Çadırdan, tenekeden, kartondan imal edilmiş evlerde yaşayan, bu yüzden "Teneke Mahalle" adıyla özdeşleşen bu mekânda, Sultanbeyli Belediyesi'nin desteği ile çocukların okul ihtiyaçları, kıyafetleri, sabah kahvaltıları, öğle yemekleri ve okula ulaşım için servisleri temin edildi.

        (MB-HB-BA-Y)

        10.01.2018 17:46:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler