Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güvenlik görevlisi resim öğrencilerini izleyerek ressam oldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde 3 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 44 yaşındaki Ali İhsan Karaboğa, burada eğitim gören miniklerden etkilenerek resim çizmeye başladı. Resim üzerine hiçbir eğitimi olmayan Karaboğa, adından söz ettiren resimleriyle "Ressam Güvenlik" lakabını aldı. Karaboğa, en son karakalemle çizdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini kendisine hediye etmeyi düşünüyor.

        İstanbul'da yaşayan evli ve 4 çocuk babası Ali İhsan Karaboğa (44), 2015 yılında Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Karaboğa, boş zamanlarında astronomiden strateji oyunlarına kadar 8-13 yaş arası çocukların eğitim gördüğü atölyeleri yakından izleme fırsatı buldu.

        "Resimleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor"

        Minik kursiyerlerin çabasından etkilenen Karaboğa, resim çizmeye merak saldı. Günlerce gidip gelip çocukların kalem tutuşundan fırça darbelerine kadar dersin her saniyesini heyecanla izledi. Güvenlik görevlisinin merakını gören resim öğretmeni ona çizmesi için boş kağıt ve karakalem verdi. İlk etapta anne ve babasının resmini çizen Karaboğa, o günden sonra kalemi elinden bırakmadı ve kısa sürede kendisine hayran bıraktıracak resimler yaptı. Karaboğa'nın çizdiği resimleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Çevresi tarafından "Ressam Güvenlik" lakabını alan Karaboğa, 3 yıl içindeki değişimi şu şekilde anlattı:

        Böyle bir yeteneğim yoktu. Hiç elime kalem bile almamıştım. Resim öğretmeninin beni desteklemesiyle bu yeteneğim ortaya çıktı. Vakit buldukça resim çiziyorum. Resim çizince can sıkıntısı gidiyor. Kendimi resim yapmaya kaptırıyorum ne stres kalıyor ne de başka bir şey."

        "Arkadaşların kalbini kırmamak için rica minnet resimlerini yapıyorum"

        Çoğunlukla portre çizdiğini belirten Karaboğa, "Sevdiğim kişilerin resmini yapıyorum. Sevdiğin kişinin resmini yapınca içindeki sevgi ne kadarsa o ortaya çıkıyor. Arkadaşların kalbini kırmamak için rica minnet resimleri yapıyorum ancak onlar severek yaptıklarım kadar güzel olmuyor. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın resmini yapıp kendisine hediye etmiştim. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini yaptım. En uygun zamanda kendisine hediye etmek istiyorum" dedi.

        Karaboğa, ilerleyen süreçte çizdiği resimlerle sergi açmayı düşündüğünü belirtti.

        (HB-AŞ-Y)

        11.01.2018 12:44:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler