Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniye'de Yeşilay Danışmanlık Merkezi açılıyor

        - Ümraniye Belediyesi ve Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede işbirliği protokolü imzaladı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalarını sürdüren Ümraniye Belediyesi ile Yeşilay arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Ümraniye'de Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) açılacak, ilçe genelinde yapılacak bağımlılık çalışmalarında ortak hareket edilecek.

        Bağımlılıklar alanında koruyucu, önleyici ve rehabilite edici çalışmalar yapan Ümraniye Belediyesi ve Yeşilay arasında, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk katılımıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, Ümraniye Belediyesi'nin desteğiyle, Ümraniye'de, Yeşilay'ın alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz olarak psiko-sosyal destek verdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) açılacak.

        Belediye tarafından yer tahsisinin yapıldığı YEDAM için, Yeşilay model uygulamayı hayata geçirecek, kısa bir süre içerisinde bağımlılık alanında uzman psikologların, sosyal hizmet uzmanların istihdam edilmesi ve mekân iç ve dış donanımıyla, merkez hizmete açılacak. Alkol ve uyuşturucu bağımlılarını tıbbi tedavi sırası ve sonrasında hayata kazandırmak için psiko-sosyal desteğin verildiği YEDAM'da ayrıca, hobi ve mesleki yeterlilik kurslarıyla, bağımlıların yaşam beceriler ve sosyal uyumları artırılacak, rehabilitasyon desteği sonrası da İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştirme imkanları sağlanacak.

        "Ümraniyeli gençlerimize bir katkı daha sağlamış olacağız"

        Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yaptığı konuşmada güzel bir merkezin ilçede hizmete geçeceğini belirterek, "Yeşilay Danışma Merkezi, bağımlı kardeşlerimizin kötü alışkanlıklara sapmış uyuşturucudan zarar görmüş ve uyuşturucunun ağına düşmüş gençlerimizin tedavi edilmesi noktasında danışma merkezi. Ama en önemlisi bu tedaviyi gördükten sonra, bu illetten kurtulduktan sonra onun çevresinin ve imkanlarının bir daha o belaya düşmemesini gerektirecek bir ortam hazırlamamız gerekir. İşte YEDAM hem tedavi noktasında hem de tedavi sonra edindiği güzel alışkanlıklarla kurtulduğu musibette bir daha düşmemesi için elimizden gelen desteği yapmak için oluşturduğumuz belediyemizin hazırladığı mekanlarda Yeşilay'ımız bu hizmeti verecek ve İnşallah Ümraniyeli gençlerimize bir katkı daha sağlamış olacağız" dedi.

        "Şuanda 5 yerde merkezimiz var"

        YEDAM'ın bağımlılıkla mücadelede önemli yeri olan bir kuruluş olduğunu belirtenYeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise, "Yeşilay'ın denetimi ile yapılan tüm bu tür hizmette aslında yapılan bu tür temel amacımız, bağımlı bireylerin tıbbi tedavisinin ardından psiko-sosyal destek alabilmelerini sağlamak bu anlamda şuanda 5 yerde merkezimiz var. İnşallah en kısa süre içerisinde Ümraniye'de de açıyoruz. Hedefimiz tıbbi tedavisi devam eden tekrar madde bağımlılığına dönmemeleri için bir desteğe ihtiyaçlar var bu psiko-sosyal destek gerek bireysel terapilerle, gerek grup terapileriyle gerekse aile terapileriyle sağlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-BA-Y)

        25.01.2018 13:39:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler