Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzciler kış kampında zorlu şartlarda yaşamayı öğreniyorlar

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bolu Aladağ'da düzenlenen izci kampına katılan Bağcılar Belediyesi Spor Kulübü izcileri, karda zorlu şartlarda nasıl yaşayacaklarını öğreniyor. Yaşları 11-15 arasında değişen çocuklar kar mağarası yapımından odun kırmaya, ateş yakmaktan iz takibine kadar hayati öneme sahip eğitimler alıyorlar.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı. İlk haftasında yaklaşık 600 izcinin katılımı ile gerçekleştirilen kampa Bağcılar Belediyesi Spor Kulübünden de yaşları 11-15 arasında değişen 12 izci katıldı. Kış kampı, tecrübeli izcilere günlük hayatın karmaşasından, teknoloji ve internetin getirdiği sanal yoğunluktan uzaklaşarak yüz yüze, sosyal ve gerçek iletişim imkânı sağlıyor. İzcilerin ağır kış şartları altında kamp yapma ve hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanması amacı ile gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştiriliyor. Kamp sırasında kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, balta kullanma ve odun kırma, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, iz takibi ve yön bulma gibi karda zorlu şartlarda nasıl yaşanacağına dair eğitimler veriliyor.

        Kampların yaz ve kış aylarında devam ettiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İzcilerimizi her fırsatta eğitim için kamplara gönderiyoruz. İzcilerimiz aktivitelerle hem eğleniyor hem de zorlu şartlarda ne yapacaklarını öğreniyor. İzcilik sayesinde çocuklarımız özgüven de kazanmış oluyor" dedi.

        (HK-Y)

        26.01.2018 11:43:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler