Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'da dev enerji projesi için geri sayım başladı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Su, Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Konya'daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali için harekete geçti.

        Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi'nin (KOP) en önemli ayaklarından biri olan Mavi Hidroelektrik Santrali Projesini hayata geçiriyor. Mavi Tünel çıkışına kurulacak santral, Konya'daki en büyük ve en çevreci hidroelektrik santrali olma özelliği taşıyor.

        "475 gün içerisinde tamamlanacak"

        Mavi HES (Mavi Hidroelektrik Santral) türbin, elektromekanik aksamı ve SCADA sistemi temini sözleşmesinin yapıldığını ve 475 gün içinde tamamlanarak işletmeye alınacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, "Hiç bir atığa ve çevre kirliliğine neden olmayan yapısıyla Konya'nın en büyük ve en çevreci projelerinin başında gelen hidroelektrik santrali, enerji üretiminde dışa bağımlı olmayan, yerli ve yenilenebilir bir kaynaktır. Mavi Tünel çıkışına kurulacak hidroelektrik santrali ile Avşar, Bozkır ve Bağbaşı barajlarında toplanacak suyun enerjisi, Konya Ovası'na aktarılması aşamasında elektriğe çevrilecektir" dedi.

        "100 bin nüfusluk yerleşim yerinin ihtiyacına denk enerji üretecek"

        Önümüzdeki 3 ay içerisinde türbin binası ve enerji nakil hattı ihalelerinin de yapılacağını ve sürecin senkronize bir şekilde tamamlanacağını ifade eden Başkan Akyürek, "Üç ayrı işin yapım süresi 475 günlük türbin yapım işi içerisinde kalacak şekilde planlanmıştır. İhale bedeli KDV hariç 37 milyon lira, enerji nakil hattı ve türbin binası maliyetleri de KDV hariç yaklaşık 25 milyon liradır. 6 yıl içerisinde kendini amorti etmesi hedeflenen santral 12,5 MWh'lık kurulu güce sahip olacak. Mavi Hidroelektrik Santrali'nde yıllık enerji üretimi 68 milyon Kwh olarak hesaplanmıştır. Santralde üretilecek elektrik, 100 bin nüfuslu bir yerleşim yerinin enerji ihtiyacına tekabül ediyor" ifadelerini kullandı.

        (AH-Y)

        29.01.2018 13:18:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler