Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyoğlu'nda hayvanlar için pati park açıldı

        - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: "Herkese ilham verecek bir park oldu"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kısa bir süre önce sokakta yaşayan kedilerin barınması amacıyla kedi evi açan Beyoğlu Belediyesi, köpekleri de unutmadı. Köpekler için Cihangir Parkı'na yapılan Pati Park'ın açılışına katılan Başkan Demircan, "Sağlıklı ve hijyenik doğru bir park örneği oldu. Hem hayvanlar hem de hayvanseverler, herkes memnun." dedi.

        Sosyal belediyecilik çalışmalarını her alanda sürdüren Beyoğlu Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmadı. Kısa bir süre önce sokakta yaşayan kedilerin barınması amacıyla kedi evi açan Beyoğlu Belediyesi, bu kez de köpekler için Pati Park yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Cihangir Parkı'na inşa edilen Pati Park'ın açılışına; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve mahalle sakinlerinin yanı sıra çok sayıda hayvansever katıldı.

        "Sağlıklı ve hijyenik doğru bir park örneği oldu"

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, herkese ilham verecek şekilde bir park olduğunu belirterek, "Cihangir kedileriyle meşhur. Onun için Cihangir'in orta noktasındaki bu parka önce kediler için bir çalışma yapmıştık. Sonra gördük ki Cihangir ahalisinin içerisinde hayvanlara yakınlığı olan ciddi bir kitle var, köpekleri olan da var. Bu sefer köpekler için de ayrı bir alan düşündük. Öylemi olsun, böylemi olsun derken biraz uzun sürdü. Ama finalde sağlıklı ve hijyenik doğru bir park örneği çıkmış oldu. Herkese ilham verecek şekilde bir park oldu. Hem hayvanlar hem de hayvanseverler, herkes memnun. Güle güle kullanın" dedi.

        Hayvanların sağlığı için de çok uygun

        Pati Park'ın açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren mahalle sakinlerinden Murat Bayar da "Başkanımızla görüştük, çok desteği oldu. Çünkü kendisi de bir hayvansever. Onun için Metin müdürümüzle analiz yaptık, yerler çim mi olabilir, çimen mi diye. Böyle bir zemin yapmaya karar verdik. Bu zemin anti-bakteriyel. Hayvanların sağlığı için de çok uygun. Cihangirde ortalama 400-450 köpek sahibi var. Onun için de başkanımıza çok teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.

        "Örnek bir park oldu"

        Bir diğer mahalle sakini ise, "Cihangir sakinleri olarak çok mutluyuz. Bir kere örnek bir park oldu, Türkiye de bir ilk yapıldı bence. Hayvanlara bu kadar zulüm ediliyorken başkanımızın böyle bir şeye imza atmış olması gurur verici bir şey. Örnek bir şey olacağını düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun herkes için. Başkanımıza çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        (HB-BA-Y)

        02.02.2018 09:40:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler