Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziosmanpaşa, en çok kazandıran ilçelerden biri oldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Yapılan araştırmaya göre; 2017 yılında konut fiyatları İstanbul genelinde yüzde 13 yükseldi. Gaziosmanpaşa en çok kazandıran ilçeler arasında yer aldı.

        Bir gayrimenkul veri analizi platformunun araştırmasına göre, İstanbul'da fiyatı geçen yıl yüzde 13 yükseliş kaydeden konut, yüzde 11,92'lik enflasyon ile kıyaslandığında yatırımcısının beklentisini karşılamazken, yatırımın hızla devam ettiği ve Kentsel Dönüşümün yoğun olarak gerçekleştiği Gaziosmanpaşa'da gelişime bağlı değer artışları dikkat çekti.

        Gaziosmanpaşa'da yüzde 21'lik artış

        İstanbul'da geçen yıl en yüksek artışın yaşandığı ilçelerden biri yüzde 21 ile Gaziosmanpaşa oldu. Gaziosmanpaşa'daki artış kentsel dönüşüm bazlı olurken, merkezi konumda bulunup yatırım projeleriyle ilçenin gelişmesi tetikleyici unsur oldu.

        Araştırmaya göre; özellikle mega projeler ve metro gibi yatırımlar sayesinde İstanbul'un bazı ilçelerinde ciddi artışlar olmuştu.

        (HB-BA-Y)

        02.02.2018 09:52:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler