Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Aydemir Kadıoğlu

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe'de 'Çin Mutlu Bahar Bayramı' kutlandı. Kutlamada Pekin Modern ve Çağdaş Dans Topluluğunun "Gece Yarısı Yağmuru" adlı dans gösterisi izleyenleri mest etti.

        Çin takvimine göre yeni yılın başlangıcı olan 'Mutlu Bahar Bayramı', Maltepe'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Maltepe Belediyesi işbirliğiyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Ruilin Shi, Türkiye Çin Dostluk Vakfı Müdürü Gamze Dürmez ile çok sayıda davetli katıldı.

        Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Ruilin Shi, gösteri öncesi yaptığı açıklamada, "Bahar Bayramı bir aile bayramıdır, bir doğa bayramıdır ve aynı zamanda bir dünya bayramıdır. Duygusal ve mutlu olduğumuz bu aylarda hem bir araya gelerek bayramlaşmak hem de ülkenin dört bir yanından gelen dostlarımızı selamlarken büyüyeceğimize ve Başkonsolosluğumuza destek veren ve Çin-Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İki ülkenin arasındaki dostluk ile çağdaşlaşma hedeflerine el ele yürüyeceğiz" dedi.

        Türkiye Çin Dostluk Vakfı Müdürü Gamze Dürmez ise, "Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Maltepe Belediyesinin ortak iş birliği ile yapılan Çin Kültür Festivali kapsamındaki bir etkinlik. Biz de Türkiye Çin Dostluk Vakfı olarak etkinliğe iş birliğinde bulunuyoruz. Bu akşam Beijing Modern Dans Topluluğunun gösterisi sergilenecek" şeklinde konuştu.

        (AK-YM-CC-Y)

        05.02.2018 22:02:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler