Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güngören'de sokaklar yenileniyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Güngören Merkez Mahallesi Levent Sokağı erişilebilir standart yol çalışmaları kapsamında yenileniyor.

        Güngören'de sokaklar yenileniyor. Merkez Mahallesi'nde bulunan Levent Sokağı'nda yapılacak standart yol çalışmaları ile görme ve fiziksel engelliler ile yaşlılar gibi sosyal açıdan dezavantajlı kişilerin yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımını sağlamak adına kaldırım düzenlemesi yapılacak. Vatandaşların düzenli araç park etmesi sağlanacak, trafiğin tek ve çift yön olarak rahat bir şekilde akması sağlanacak. Yaya geçişleri, yol çizgileriyle belirlenerek güvenli geçişler oluşturulacak, kaldırım ortasında bulunan ve yaya geçişine engel olan sokak aydınlatma direkleri deplase edilerek yenilenecek. Yayaların geçişine engel olan kaldırım parklanmaları dekoratif dubalarla engellenecek. Bina çatı suları inişleri, yağmur suyu hattına bağlanarak kaldırım üzerine su akışı engellenecek.

        Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, çalışmayla ilgili bilgi vererek, "Dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, araç sahiplerine park etme kolaylığı sağlamak ve yayalarımızın rahatça yürüyebilmelerine imkân sağlamak için Levent Sokağı'nı yeniliyoruz. Yenileme çalışmaları kapsamında manolya ağaçları dikerek Güngören'in çehresini yeşile daha da duyarlı hâle getireceğiz."

        (HB-BA-Y)

        07.02.2018 12:06:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler