Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüp bebek tedavisinin uygulandığı kısırlık sebepleri

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Prof.Dr. Cem Fıçıcıoğlu, tüp bebek tedavisinin uygulandığı kısırlık sebepleri hakkında bilgi verdi.

        Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof.Dr. Cem Fıçıcıoğlu, "Tüp bebek tedavisinin uygulandığı kısırlık sebepleri ise, tüp bebek tedavisi genellikle tüplerin tıkalı olması durumunda uygulansa da yaygın olan diğer kısırlık sebepleri var" dedi.

        Prof.Dr. Cem Fıçıcıoğlu, tüp bebek tedavisinin uygulandığı kısırlık sebeplerini şöyle sıraladı:

        "Çikolata kisti, Yumurtalık rezervlerinin yetersiz olması, Anne adayının rahminde doğumsal anomalilerin olması, Cinsel enfeksiyonlar, Cinsel hastalıklar, Miyom ve polip gibi yapılar, Erkekte sperm sayısının yetersiz olması, Azospermi (menide hiç sperm olmaması) Sperm hareketliliğin yetersiz olması, Sperm hücrelerinde morfolojik bozukluklar olması, Genetik geçişli hastalıklar, Anne adayının yaşının ileri olması, Kronik hastalıklar, Sistemik hastalıklar, Aşırı stres olarak sayılabilir."

        Bu problemlerin, tüp bebek tedavisi ile genellikle başarılı şekilde çözülebildiğini ifade eden Prof.Dr. Fıçıcıoğlu, "Bu sorunlarla beraber tüplerin tıkalı ya da kapalı olmasının herhangi bir önemi yoktur. Tüp bebek tedavisi, tüplerin açık olması gerektirmemektedir" açıklamalarında bulundu.

        (ÖB-ÖB-Y)

        12.02.2018 12:34:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler