Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldız Konutları'ndaki iş yerlerinde dönüşüm çalışması başladı

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yıldız Konutları'ndaki iş yerlerini kadınlar için sosyal alan haline getiriyor.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kadınlar için yeni bir sosyal alan oluşturuyor. Yuvam Akarca Mahallesi'nde yer alan Yıldız Konutları'ndaki işyerleri dönüşüm geçirerek yaşam ve spor merkezi haline geliyor. Çalışma kapsamında havalandırma kanal imalatı izolasyonu ve montajı devam ediyor. Tasyünü, asma tavan imalatları başladı. Boru, kapı üstü boşlukları ve alçıpan kaplama işleri sürüyor. Bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olan işyerleri bir dizi çalışmayla kadınlara hizmet verecek şekilde düzenleniyor. İşyerleri yeni haliyle kadınlar için yaşam ve spor merkezi olarak sosyal bir yapıya kavuşacak.

        Spor ve yaşam alanında kadınlar aktivitelerini yaparken çocuklarda farklı uğraşlarla vakit geçirecek. Oluşturulacak çocuk oyun kulübünde 26 metrekare oyun atölyesi yer alacak. Yine aynı ebatlarda oyun alanının bulunacağı kulüpte bir de bakım odası yapılacak. Yapının spor alanı bölümünde 150 metrekare çok amaçlı spor salonu, 50 metrekare büyüklüğünde 31 adet dolaplı soyunma odası yer alacak. Soyunma odasından direkt ulaşımlı sauna bölümü, duş, vitamin bölümü ve çok amaçlı 43 metrekarelik plates ve dans salonu spor alanında yer alacak diğer bölümler olacak. Projede 130 metrekarelik bir de kütüphane ve etüt salonu bulunacak.

        Yaşam alanında 38, 63, 85 ve 89 metrekare ebatlarında dört ayrı atölye yer alacak. En büyük atölyede müzik ve resim uygulamaları yapılacak. Projede 40 metrekare ölçülerinde 25 kişilik seminer odası ve 50 metrekare sergi bölümü bulunacak. 60 kişilik eğitim salonu, 10 metrekare toplantı odası ile 30 metrekare bekleme bölümü proje içerinde yer alacak.

        (OE-GY-Y)

        13.02.2018 10:27:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler