Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'de doğaya duyarlı bir nesil yetişiyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, düzenlediği eğitimlerle çocukların çevre ve doğa konusunda bilinçlenmesini sağlarken düzenlediği uygulamalı etkinliklerle bilgilerinin pekişmesini sağlıyor.

        Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, öğrencilerin doğa bilincinin artması için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Öğretim kadar eğitime de önem verilen Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri'nde "Dostlarını Yalnız Bırakma" sloganıyla, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi ve bakımı ile ilgili seminerler düzenlenerek, hayvan sevgisine dikkat çekildi. Soğuk kış günleri sebebiyle yiyecek ve barınak bulmakta güçlük çeken hayvanlar için yapılabilecek yardımlar öğrencilere aktarıldı. Bu bağlamda öğrenciler ve ebeveynlere hayvan hakları, sahiplenme ve hayvan sevgisi konularında bilinçlendirme eğitimleri verildi. Hayvanların ekolojik denge için önemine değinilerek, vatandaşların hayvanlara hassasiyetle yaklaşmaları gerektiği önemle vurgulandı.

        Kartepeli çocuklar bir başka etkinlikte de çevre sorunları konusunda duyarlılık kazandı. Kartepe Belediyesince Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kullar Fidanlığı'nda yapılan ve bir hafta boyu süren meşe palamudu tüpleme etkinliklerinde, TEMA Vakfı işbirliği içerisinde oluşturulan TEMA sınıfları topladıkları palamutları toprakla buluşturdu. Kartepe'de Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Şirinsulhiye, Eşref Uslu, Sarımeşe, Gazi ve 17 Ağustos İlkokulu'nda eğitim gören öğrencilerle birlikte yapılan çalışmada öğrenciler doğayla ile iç içe vakit geçirirken, tohumun nasıl oluştuğu, tohumdan nasıl fidan oluştuğu konularında yerinde eğitim aldılar. Daha sonra topladıkları tohumları fidan olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kullar fidanlığında toprağa ekerek tüpleme çalışması yapan öğrenciler, böylelikle ağacın oluşumunu en başından kendi elleri ile desteklemiş oldular.

        Düzenlenen etkinlik sırasında konuşan Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde Çevre Mühendisi olarak görev yapan ve TEMA Kartepe İlçe Sorumlusu Gökçen Gönülay, "Çocuklarımıza ağaç sevgisi aşılamayı amaçladık. Çocukların uygulama yaptıkları alanlarda daha etkili öğrendiklerini, elleriyle yaptıklarına daha iyi sahip çıktıklarını gördük. Ağaçlar sadece insanlar için oksijen kaynağı değil aynı zamanda toprağın koruyucusu ve insandan başka diğer canlı türlerine de ev sahipliği yapmaktadırlar. Bunun bilincinde nesiller yetiştirmek ise bizim en büyük görevlerimizdendir. Görevlerimizi yerine getirirken, yarının büyüklerine olan ağır sorumluluğumuzu bilerek daha güzel işler başarmak için çalışıyoruz" dedi. Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, "Yıkmak yapmaktan daha kolay. Burada önemli olan çocuklarımıza doğaya nasıl sahip çıkmaları gerektiğini aşılayabilmek, çalışmalarımız bu yönde devam edecek" dedi.

        Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise "Her yıl binlerce metrekare ormanımız çeşitli sebeplerle yok olmaktadır. Bu nedenle de dünyamızın havası gün geçtikçe kirlenmektedir. Daha temiz bir havayı solumak ve gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakmak için ağaçlandırmaya önem vermeliyiz. Bunu da ancak bu sorumluluğu çocuklara öğreterek yapabiliriz. Fidanı diken çocuk korumasını ve bakımını da gönüllü olarak yapıyor. Geçtiğimiz dört yıl boyunca 250 bin adet meşe palamudu toprakla buluşturuldu. Bu konuda hassasiyetle çalışan, duyarlılık gösteren herkese teşekkür borçluyuz" dedi.

        Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın gibi yaşanabilecek doğal afetler konusunda da çocuklar bilinçlendirildi. Düzenlenen eğitimler kapsamında çocuklar, AFAD'a ziyarette bulundu. Düzenlenen ziyarette çocuklara "Birey ve Aileler İçin Temel Afet Bilinci Eğitimi" ile arama kurtarmada kullanılan araç, gereç ve diğer malzemeler hakkında bilgi verildi. Öğrencilere ziyaret sırasında AFAD yetkilileri tarafından çeşitli bilgiler aktarıldı. Öğrenciler aldıkları eğitimle ve yaptıkları etkinliklerle afet durumunda neler yapacaklarını da öğrendiler.

        (MK-GY-Y)

        13.02.2018 10:40:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler