Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Körfez'de atık tekstil ürünleri ekonomiye kazandırılacak

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Körfez Belediyesi ilçede belirli noktalara yerleştireceği geri dönüşüm kumbaralardan topladığı tekstil ürünlerini ekonomiye tekrar kazandıracak.

        Körfez Belediyesi, hayata geçirdiği 'Geri Dönüşüm' projeleri ile gelecek nesillere temiz bir doğa bırakarak, doğal kaynakları da koruma hedeflerini sürdürüyor. Körfez Belediyesi, ilçede belirli noktalara yerleştirdiği tekstil geri dönüşüm kumbaraları ile eski tekstil ürünlerinin tekrardan ekonomiye kazandırılmasını hedefliyor. İlk etapta 26 noktaya yerleştirilen kumbaraların sayısı ilerleyen günlerde 52'ye yükseltilecek.

        Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da Atık Getirme Merkezi'ne giderek başlatılan proje ile ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım ve yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında konuşan Başkan İsmail Baran, "Bizler, çevreye duyarlı olan belediyecilik anlayışıyla her şeyin geri dönüşümünü sağlamaktayız. Bütün kullanılmış olan malzemelerin plastiğin, camın, şişenin, kağıdın geri dönüşümünü zaten gerçekleştiriyorduk. Tekstil olsun, ayakkabı olsun herkesin evinde giymediği kıyafetleri ekonomiye tekrar kazandıracağız" dedi.

        (MK-GY-Y)

        13.02.2018 15:10:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler