Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüpsultan'ın çocukları çiçek ve fidan dikti

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Eyüpsultan'da öğrenciler yeşil sevgisini aşılamak ve doğayı korumak için çiçek ve fidan dikti.

        Eyüpsultan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tüm ilçede mevsimlik çiçek ve fidan dikim çalışmalarını sürdürürken okul bahçelerini de unutmuyor.

        Okullarda yapılan çiçek ve fidan dikim çalışmalarına öğrenciler de katılıyor. Bu sayede öğrencilere hem doğa sevgisi aşılanıyor hem de yeşili, doğayı koruma anlamında sorumluluk bilinci verilmiş oluyor. Öğrenciler kendi elleriyle diktikleri çiçek ve ağaç fidanları sayesinde yeşil alanlara karşı daha duyarlı oluyor.

        Çalışmalar kapsamında Akpınar İlk ve Ortaokulu bahçesine 345 süs bitkisi dikimi yapıldı. Öğrenciler ellerine kürekleri alarak dikim yapacakları yeri hazırlayarak tek tek bitkileri dikti. Gümüşsuyu Anaokulu bahçesinde yapılan çalışmada ise 2 bin 450 mevsimlik çiçek, bin 500 adet lale ve sümbül soğanı ekildi. Yine burada da minik öğrenciler dikim yaptılar.

        Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevsimlik çiçek, soğanlı bitki, çalı ve ağaç fidanı dikimi öncesi, dikim yapılacak alanda temizlik ve çapa yapıyor. Dikim yapılacak alanlara ilave toprak serimi gerçekleştiriyor, alan kenarlarında bozuk olan bordürler varsa onarıyor. Okullarda ve yeşil alanlarda mevcut bulunan ağaçları buduyor, yabani otları temizleyerek çimleri biçiyor.

        (HB-BA-Y)

        16.02.2018 11:14:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler