Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başakşehir'de graffiti dersleri başladı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi'nde graffiti dersleri başladı. Bir yıllık eğitim sonunda yazı tipleri, karakter tasarımları ve graffiti eğitimi alan kursiyerlere sertifika verilecek.

        Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi'nde, 12-18 yaş aralığındaki öğrenciler için graffiti dersleri başladı. Toplamda 120 öğrencinin katıldığı kurs 1 yıl boyunca devam edecek. Bir yıllık eğitim sonunda öğrenciler yazı tipleri, karakter tasarımları ve graffiti ile ilgili eğitim alan kursiyerlere sertifika verilecek.

        Bilgievleri duvarları renkleniyor

        Başlangıç aşamasında kağıt üzerinde teorik eğitim alan öğrenciler, teorik eğitim sonrasında bilgievi duvarları üzerinde pratik yapmaya başladı. Eğitimlerde grafitinin felsefesi, estetiği, başlangıç noktası, kendi içindeki etik anlayışı ve tarihi de anlatılıyor.

        "Graffiti bir kültür"

        Başakşehir Belediyesi Cemil Meriç Bilgievi graffiti eğitmenlerinden Hasan Alveroğlu, "Graffiti bir sokak sanatıdır. Kültürünü sokaktan alır. Eskiden sadece bir başkaldırı sanatı olarak da görülüyordu ama artık bunun ötesine geçti. Bu bakış açısından ilerleyince toplum da sevmeye başladı. Bizler hepimiz Güzel Sanatlar mezunu eğitimcileriz. Haftada 1 gün 4 ayrı sınıfta 1,5 saat eğitim veriyoruz çocuklarımıza. Biz onlara sadece graffitiyi değil aynı zamanda bir kültürü de öğretiyoruz. Kendi tarzımızı anlatıyoruz ama onların da kendi stillerini oluşturmaları için ön ayak oluyoruz" dedi.

        Alveroğlu, 1 yıl sürecek derslerin sonunda düzenli olarak katılan kursiyerlere sertifika verileceğini ve bir sergi ile eğitimin son bulacağını söyledi.

        (HB-BA-Y)

        01.03.2018 13:06:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler